Container huren

Container huren

Shares

Home Container huren

Huur een container voor uw afval

Bent u aan het klussen, verbouwen of verhuizen en heeft u snel een afvalcontainer nodig? Huur dan eenvoudig een container bij een verhuurbedrijf in de buurt. Op deze pagina vindt u verschillende verhuurders die allerlei formaten afvalcontainers verhuren voor alle soorten afval. Waaronder bouwafval, puinafval, huisraad en tuinafval.

Tip: Zoekt u een goedkope afvalcontainer? Dan raden wij aan om een verhuurbedrijf te kiezen in uw regio. U kunt zelf een verhuurbedrijf zoeken, of huur een container bij Afval.nl.


container-huren-afval-nl

Snel container huren
Bestel snel een container bij Afval.nl.

Bestellen bij afval.nl

containerbedrijven-in-Nederland

Verhuurbedrijf zoeken
Zoek een verhuurder in uw regio.

Zoeken per regio

pcs_banner_850x150


Advies over afvalcontainers

Voor wie is een afvalcontainer geschikt?

afvalcontainer-hurenContainerbedrijven verhuren afvalcontainers aan zowel particulieren klanten en aan bedrijven. De prijzen kunnen door het verhuurbedrijf dus opgegeven worden inclusief of exclusief btw. Heeft u thuis een bouwbak nodig op de oprit omdat u uw badkamer of keuken aan het verbouwen bent? Of zoekt u als bouwbedrijf een aantal bouwcontainers voor op de bouwplaats. Een containerbedrijf staat voor u klaar.

Voor kleine hoeveelheden afval huurt u een kleine bouwcontainer van 3 m³ of een big bag van 1 m³. Een gemiddelde verbouwing vraagt al snel om een populaire 6 m³ container. Voor echt grote klussen zijn er afvalcontainers te huur van 10 kuub of meer.


Wanneer en hoe lang?

Hoeveel dagen, weken of maanden heeft u een container nodig? En wanneer moet de bouwbak bij u geplaatst worden? Bij de meeste verhuurbedrijven kunt u een vuilcontainer laten plaatsen zolang u nodig heeft. Informeer bij het bedrijf wat de maximale huurtermijn is.

Wilt u een bouwcontainer huren voor één dag? Dat kan natuurlijk ook. In principe haalt het afvalbedrijf de grofvuil container weer op zodra u doorgeeft om de bak met afval af te voeren.

Heeft u haast met de huur van een container en wilt u de container vandaag of morgen al geplaatst hebben? Bekijk dan Afval.nl. Bestelt u voor 15:00 uur, dan wordt de afvalcontainer de volgende werkdag geplaatst.

bouw-en-sloopafval-bak-afval-nl

Afval.nl wordt beoordeeld met een 9,0 (van 10) op basis van 8133 beoordelingen.

Let op, niet alle bedrijven plaatsen containers in het weekend. Heeft u dus een vuilcontainer op zaterdag nodig? Informeer dan goed bij het verhuurbedrijf of zij de afvalbakken in het weekend plaatsen. Lees meer tips bij het huren van container.


Soorten afvalcontainers

Wat voor soort container wilt u huren? Voor het inzamelen en afvoeren van grote hoeveelheden afval huurt u doorgaans een portaalcontainer, ook bekend als puinbak of bouwcontainer. Dit is een open stalen afvalbak zonder wielen die geplaatst wordt door een vrachtwagen. Met de container sorteert u gemakkelijk materiaal en bouwafval. Deze afvalcontainers kunt u huren in diverse afmetingen en formaten.

pcs_banner_850x150

 • 3 m³ = Kleine afvalcontainer
 • 6 m³ = Meest gehuurde formaat
 • 10 m³ = Grote afvalcontainer
3-kuub-container-huren

Afmeting: 3m³ container – LxBxH
3.000 liter – Ongeveer 30 volle kruiwagens

 • 250 x 160 x 100 cm
 • 200 x 160 x 110 cm
 • 250 x 160 x 100 cm
 • 230 x 143 x 135 cm

6-kuub-container-huren

Afmeting: 6m³ container – LxBxH
6.000 liter – Ongeveer 60 volle kruiwagens

 • 335 x 185 x 110 cm
 • 350 x 180 x 110 cm
 • 335 x 185 x 110 cm
 • 365 x 180 x 110 cm

10-kuub-container-huren

Afmeting 10m³ container – LxBxH
10.000 liter – Ongeveer 100 volle kruiwagens

 • 360 x 190 x 160 cm
 • 350 x 180 x 160 cm
 • 360 x 190 x 160 cm
 • 360 x 180 x 155 cm

De meeste bouwcontainers zijn open aan de bovenkant. Wenst u een afgesloten container? Dan kunt u een dichte container huren. Deze vuilbakken hebben een dakje en beschikken over een of meerdere luiken en of een loopdeur. Vergelijk de verschillende containertypen op de website van het containerbedrijf.


Afvalsoorten

Wilt u keuken of badkamer puin afvoeren? Zoekt u een puinbak om bouw- en sloopafval in af te voeren vanwege een verbouwing? Bent u uw tuin aan het renoveren en wilt u tuinafval en grondafval opgehaald hebben? Heeft u grofvuil zoals oude huisraad die u kwijt wilt omdat u aan het verhuizen bent? Kortom, welk soort afval wilt u afvoeren?

Het soort afval is belangrijk om te weten omdat de huurprijs mede hierdoor tot stand komt. De prijs voor het afvoeren van vervuilde grond is bijvoorbeeld hoger dan het afvoeren van bouw- en sloop afval. Vraag ook na bij het containerbedrijf welk afval er wel en niet in de container mag. Gaat u bijvoorbeeld tuinafval afvoeren dan is het niet toegestaan om vervuilde grond of graszoden in de vuil container te werpen.

afval-keuken-verbouwen

Dit zijn de meest gangbare afvalstromen:

Bouw- en sloopafval

 • Type: Bouwcontainer of puincontainer
 • Geschikt voor o.a.: Puin, beton, gips, metaal, kunststof en huisraad.

Grofvuil

 • Type: Grofvuil container
 • Geschikt voor o.a.: Meubels, huisraad, hout en bouwafval, inboedel.

Schoon puin (steenachtig materiaal)

 • Type: Puincontainer
 • Geschikt voor o.a.: Tegels, (gewapend) beton, bakstenen, badkamer- of betontegels, metselresten, klinkers.

Groenafval en tuinafval

 • Type: Groenafval container of tuinafval container
 • Geschikt voor o.a.: Beplanting, snoeiafval, takken, bladeren, struiken en boomstammen.

Tuinafval gemengd

 • Type: Groenafval container of tuinafval container
 • Geschikt voor o.a.: Bestrating, schutting, graszoden, beplanting, snoeiafval en een beetje grond.

Houtafval

 • Type: Houtafval container
 • Geschikt voor o.a.: Geverfd en ongeverfd hout, kozijnen, plaatwerk, laminaat, parket, sloophout, afvalhout, schoon hout, deuren, schuttingen, kozijnen, pallets.

Grond vuil

 • Type: Grond container
 • Geschikt voor o.a.: Grond met wortels, onkruid, stenen en grind, tuingrond en tuinaarde, verontreinigde grond.

Grond schoon

 • Type: Grond container
 • Geschikt voor o.a.: Veen, zwarte grond, klei, graszoden, tuinaarde, schone grond, zand.

Dakafval

 • Type: Dakafval container
 • Geschikt voor o.a.: Dakleer, dakgrind, bitumen, teer, dakisolatiemateriaal.

Veel afvalstromen zijn gemengd en bestaan uit diverse materialen. Het is dus vaak lastig om te bepalen wat voor soort afval u wilt afvoeren. Daarom vragen huurders vaak naar een container waar alles in mag. Een afvalbak die gebruikt mag worden voor alle soorten afval. Want als u uw badkamer of keuken gaat verbouwen komen er verschillende soorten afval vrij. Denk aan hout, glas, metaal, kunststof en puin. Bij welk afvaltype hoort dit? Als u twijfelt kunt u het beste advies vragen aan het verhuurbedrijf.

open-container-langs-de-openbare-weg


Welk verhuurbedrijf kiezen?

Bij welk bedrijf huurt u het beste een afvalcontainer? Dat hangt deels af van uw wensen. Zoekt u bijvoorbeeld de goedkoopste huurcontainer, de snelste levering, plaatsing in het weekend?

De meeste mensen zijn opzoek naar de goedkoopste container om afval snel en gemakkelijk af te voeren. Het is dus verstandig om de tarieven en prijzen van containerverhuurders te vergelijken. Op de meeste websites kunt u prijzen vergelijken, beoordelingen en reviews van klanten lezen, bekijken welke service het bedrijf verleent en veelgestelde vragen op de klantenservice pagina doornemen.

Neem ook goed de algemene voorwaarden door zodat u weet waar u als huurder aan toe bent. Wie is er bijvoorbeeld verantwoordelijk bij diefstal of schade?

Online een container bestellen

Gaat u online een container bestellen? Dan komt u diverse verhuurbedrijven tegen. Dit zijn afvalbedrijven die de containers verhuren, maar het kan ook uw lokale bouwmarkt zijn die de afvalcontainer verhuurt. Zoals de Gamma of Praxis.

Er zijn landelijk websites die containers verhuren in heel Nederland. De container wordt dan meestal door een lokaal bedrijf geplaatst in opdracht van de landelijke opdrachtgever.

U kunt ook een regionaal verhuurbedrijf tegenkomen in de zoekresultaten die gevestigd is in uw gemeente, provincie of plaats. Woont u bijvoorbeeld in Amsterdam, dan krijgt u veelal bedrijven te zien die bouwcontainers verhuren in deze regio.

U huurt dan direct bij het bedrijf de bouwcontainer en zij plaatsen de bak bij u. Het voordeel van een regionale partij is dat de transportkosten voor het plaatsen en ophalen van de container relatief laag zijn.

Bekijk containerbedrijven

Offerte of webshop

Sommige verhuurbedrijven bieden alle soorten containers aan in een webshop inclusief prijzen. In deze webwinkels plaatst u het formaat container dat u wilt huren in uw winkelmandje. U geeft aan welk soort afval uw wilt afvoeren en wanneer u de container geplaatst wilt hebben. Via iDeal betaalt u gelijk de afvalcontainer, of betaal uw factuur achteraf.

Regionale bedrijven bieden vaak aan om u een offerte te sturen via een contactformulier. Of u kunt het bedrijf bellen om prijzen door te nemen en eventueel direct een afspraak te maken.


Prijzen en tarieven

Wat kost het om een container te huren? De huurprijs van een container hangt af van diverse factoren:

 • Formaat van de bouwcontainer
 • Transportkosten
 • Soort afval dat u afvoert
 • Borgkosten

Eventueel komen er ook nog extra kosten bij. Bijvoorbeeld boetes, schades, annuleringskosten, weekendtoeslagen en kosten voor een vergunning. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het huren van extra materiaal, zoals een stortkoker, kruiwagen, afdekzeil of loopplank.

Bij de meeste verhuurbedrijven huurt u een container met een all-in prijs. Deze prijs bevat het totale bedrag voor de bouwcontainer, het transport en de afvalverwerkingskosten.

bouw-sloopafval-puin-grond-afvalcontainer-afval-nl

Vergelijk 6m³ container huurprijzen per afvalsoort:

Datum van prijzen: 2023


Container leveren en plaatsen

In iedere gemeente gelden er andere regels voor het plaatsen van een container of object. Zeker als u de container op de openbare weg, zoals een parkeerplaats, wilt plaatsen. Informeer bij uw gemeente wat de geldende regel- en wetgeving is voor het plaatsen van een afvalcontainer. Mogelijk heeft u namelijk een vergunning nodig.

afvalcontainer-plaatsen-praxis

Vraag bij het verhuurbedrijf na of u aanwezig dient te zijn bij het leveren en plaatsen van de container. Voor uzelf is het handig als u ter plaatse bent wanneer de bak geleverd wordt. Zo kunt u precies aangeven waar u de container wilt hebben.

Wilt u de afvalcontainer laten plaatsen op een openbare parkeerplaats? Houd er dan rekening mee dat het parkeervak vrij moet zijn en dat er voldoende ruimte vrij is voor de vrachtwagen om de container te plaatsen.

Ook bij het ophalen van de bak is het raadzaam dat u aanwezig bent. Het kan zijn dat de chauffeur een opmerking heeft over het af te voeren afval. Of het kan voorkomen dat de chauffeur niet goed bij de bak kan komen met zijn vrachtwagen. Door uw aanwezigheid kunt u direct het probleem oplossen.


Uw grove afval thuis

Op grond van hoofdstuk 10 (titel 10.4) van de Wet milieubeheer hebben gemeenten een zorgplicht voor de periodieke inzameling van huishoudelijk afval bij of nabij elk binnen het gemeentelijk grondgebied gelegen perceel, en daarmee ook voor (grof) huishoudelijk restafval.

Gemeenten hebben eveneens op grond van de Wet milieubeheer een zorgplicht voor afvalstoffen van particuliere huishoudens die te groot of te zwaar zijn om op dezelfde wijze als huishoudelijk restafval aan de inzameldienst te worden aangeboden. Gemeenten dienen hiervoor ten minste één brengvoorziening in de vorm van een milieustation of –straat ter beschikking te stellen.

In de plaatselijke verordening geven gemeenten de uitvoering van hun zorgplicht nader vorm, bijvoorbeeld door aan te geven welke stromen door huishoudens gescheiden moet worden gehouden. Het wel of niet gescheiden houden van bepaalde stromen heeft rechtstreeks effect op het wel of niet ontstaan van (grof) huishoudelijk restafval.

Bron: Landelijk afvalbeheerplan 2009-2021 (LAP)

bouwafval-afvoeren-bij-milieustraat-gemeentewerf

Als u gaat klussen in huis of in de tuin adviseren wij u om bij uw Gemeente te informeren welke hoeveelheden u per huishouden jaarlijks gratis zelf kunt afvoeren. Bij de brengvoorzieningen kunt u veelal uw afval scheiden zodat het optimaal geschikt is voor recycling.

Transporteer uw afvalstromen gemakkelijk met een aanhanger van Boedelbak of van Boels. Als u een afvalcontainer wilt huren voor grotere hoeveelheden dan adviseren wij u om direct bij een dienstverlener te bestellen die zorg draagt voor maximale nascheiding.

Door Afvalcontainer.nl/ 3 april 2023 Shares