Rolcontainer huren

Shares

Home Rolcontainer huren

Bedrijfsafval container voor afvalscheiding

Om uw bedrijfsafval gescheiden af te voeren heeft u containers nodig. Het MKB maakt veel gebruik van rolcontainers om zakelijk afval te scheiden. Zoals papierafval, kartonafval, groenafval en ander zakelijk afval.

De rolcontainers huurt u bij een afvalbedrijf. Het bedrijf verzorgt voor u de lediging van uw containers op vaste dagen of op afroep.


archiefcontainer-huren-vertrouwelijk-papier

Vertrouwelijk papier
Beveiligde archiefcontainer huren voor vertrouwelijke documenten.

Bekijk meer

Bedrijfsafval scheiden
Container huren voor scheiden van karton, groen, en restafval.

Bekijk meer

Door afvalscheiding bespaart uw bedrijf op afvalkosten.

Soorten rolcontainers

Een rolcontainer voor bedrijfsafval is beschikbaar in verschillende soorten en formaten. U kunt een kleine kunststof rolcontainer huren met twee wielen die door elke deuropening past. Of u kunt een grote gaascontainer huren met vier wielen om grote hoeveelheden afval te scheiden. Voor elke wens is er een geschikte bedrijfsafval container te huur.

Inhoud van de container

rolcontainer-huren-twee-wielen

Kleine rolcontainers

Kleine rolcontainers hebben twee wielen en een inhoud van 120, 240 of 360 liter. Deze rolcontainers zijn vergelijkbaar met de bekende Kliko containers voor huisvuil. Het meest gangbare formaat is 240 liter. In deze afvalcontainers passen ongeveer vier grote volle vuilniszakken met zakelijk afval.

Bekijk rolcontainers


rolcontainer-huren-vier-wielen

Grote rolcontainers

Grote rolcontainers hebben vier wielen en een inhoud vanaf +/- 500 liter. Het formaat van dit deze containers kan oplopen tot wel 3.500 liter. Niet elke vierwiel container past door de deuropening. Vierwiel rolcontainers zijn geschikt om relatief grote hoeveelheden afval gescheiden in te zamelen.

Bekijk rolcontainers


Rolcontainer van kunststof of staal

Naast verschillende formaten zijn er ook verschillende materialen waarvan de container is gemaakt. De meeste rolcontainers zijn gemaakt van plastic. Maar er zijn ook rolcontainers die van staal vervaardigd zijn.

afvalcontainer-metaal-kunststof

De stalen rolcontainers kunnen geheel afgesloten zijn, maar er zijn ook gaascontainers. Een gaascontainer heeft geen klep aan de bovenkant en door het gaas is goed zichtbaar wat voor afval in de afvalcontainer gegooid mag worden.

Speciale rolcontainers

Voor bepaalde afvalstromen heeft u een speciale rolcontainer nodig. Bijvoorbeeld een beveiligde papiercontainer als uw vertrouwelijk papier wilt afvoeren. Deze container beschikt over een afsluitbare klep met slot zodat niemand bij uw confidentiële informatie kan. Perfect voor op kantoor.

Gaat u glasafval scheiden. Dan is het handig als uw gele rolcontainer een klep heeft met een rozet. Hierdoor kunt u flessen en potten efficiënt en hygiënisch weggooien. Ideaal voor in de horeca.


Soorten zakelijk afval

Elke afvalstroom kent zijn eigen kleur

Om de scheiding van afval te vergemakkelijken adviseren wij om gebruik te maken van gekleurde rolcontainers. Elke kleur representeert een afvalstroom, hierdoor is het voor iedereen binnen uw organisatie duidelijk welke afvalsoort er in welke container gedeponeerd moet worden. Hieronder een overzicht van de standaard kleurcoderingen.

Afvalstromen-kleuren-groen-blauw-geel-rood-grijs

Oud papier / archiefvernietiging

Oud papier is de meest voorkomende reststromen bij bedrijven. Alleen al in de kantooromgeving bestaat 80% van het afval uit papier. Let op dat vertrouwelijk papier eerst vernietigd wordt voordat het papier het recyclingproces in gaat.

Kleurcode: Blauwe rolcontainer

Kartonafval

Karton wordt veel gebruikt als verpakkingsmateriaal. Bijvoorbeeld als een kartonnen doos. Zo’n 80% van het karton is gemaakt van oud papier.

Kleurcode: Blauwe rolcontainer

Kunststof of plasticafval

Plastic is een veel voorkomend verpakkingsmateriaal. Piepschuim en plastic folie wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de logistieke sector. Kenmerkend is dat plastic zeer volumineus is.

Kleurcode: Rode of oranje rolcontainer

Glasafval

Glas kan eindeloos worden hergebruikt. Op kleur gesorteerd glas wordt gereinigd en vervolgens gerecycled tot nieuwe producten, zoals flessen.

Kleurcode: Gele rolcontainer

Groenafval

Groenafval kan bestaan uit groente, fruit en tuinafval. Maar ook organisch restmateriaal van restaurants of restmateriaal van bloemen of planten vallen hier onder.

Kleurcode: Groene rolcontainer


Hoe werkt container verhuur en afval afvoeren?

Container huren en afval afvoeren

Stel u heeft de volgende afvalsoorten: restafval, vertrouwelijk afval en groenafval. U huurt bij een afvalbedrijf voor elke stroom een afvalcontainer. Bijvoorbeeld een 240 liter rolcontainer voor uw restafval, een beveiligde papiercontainer voor uw archiefpapier en een vierwiel afvalbak voor uw groenafval.

Afhankelijk van het afvalbedrijf kunt u uw afvalcontainers laten legen op vaste momenten. Bijvoorbeeld 1x in de vier weken. Of u kunt de rolcontainers op afroep laten legen. Dit betekent dat u bepaalt wanneer uw rolcontainers worden geleegd en uw zakelijk afval afgevoerd wordt. Het laten ledigen op afroep is niet bij elk afvalbedrijf mogelijk.

Bij het afvalbedrijf sluit u een contract af voor de huur van uw afvalcontainers en het afvoeren van uw afval. Elke afvalstroom kent zijn eigen afvoertarief. Restafval is de afvalsoort die het duurste is om af te voeren, daarom is afvalscheiding voor uw bedrijf altijd lonend. De duur van het contract hangt af per aanbieder. Bij sommige sluit u een contract af voor 12 maanden, bij andere aanbieders heeft u een contract van vier jaar. Let goed op welke afspraken u maakt en wat de voorwaarden zijn.

De juiste dienstverlener in uw regio

De huur van afvalcontainers gaat samen met de inzameling van uw gescheiden afval. Maar bij wie gaat u uw rolcontainers huren en door wie laat u uw afvalstromen inzamelen?

Wij adviseren om voor een recyclingbedrijf te kiezen die denkt vanuit het gescheiden inzamelen van grondstoffen. Deze dienstverleners werken volgens het principe van de Ladder van Lansink en de richtlijn van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer.

Deze richtlijn bepaalt per afvalsoort wanneer u als bedrijf milieutechnisch gezien verplicht bent om het afval te scheiden van uw restafval. Zo mag u bijvoorbeeld niet meer dan 200 kilogram GFT per week bij het restafval deponeren. U kunt het gehele schema met afvalstromen hier downloaden.

Bespaar op uw afvalkosten

Afvalscheiding met behulp van afvalcontainers is naast ecologisch verantwoord ook economisch verantwoord. Het inzamelen van gescheiden grondstoffen is in de meeste gevallen namelijk goedkoper dan de inzameling van restafval. In sommige situaties kan afvalscheiding zelfs een opbrengst opleveren. Het is dus in alle opzichten lonend om afval te scheiden.

Door Afvalcontainer.nl/ 27 mei 2022 Shares