Prijzen en kosten

Shares

Home Container huren Prijzen en kosten

Wat kost het om een container te huren?

De huurprijs hangt af van de afvalstroom (puin, hout, dakafval) de hoeveelheid afval en de afstand van u tot het verhuurbedrijf. Het tarief voor een container verschilt daardoor per soort klus en per hoeveelheid.
 • Veilig betalen met iDEAL
 • Huurvrij (max. 3 maanden)
 • Container huren in heel Nederland
 • Voor 23:59 besteld, morgen geplaatst
Bekijk prijs op Afval.nl
Bestel eenvoudig uw container

afval-nl


Zo komt het huurtarief van uw container tot stand:

 • Inhoud van de container.
 • Transportkosten (plaatsen en ophalen container).
 • Kosten van afvalverwerking + milieutoeslag.

Let op eventuele bijkomende kosten:

 • Te volle container waardoor u bij moet betalen.
 • Schade of diefstal van de container.
 • Annuleren van de container.
 • Weekendtoeslag voor plaatsen op zaterdag.
 • Aanvragen van vergunning (in meeste gevallen niet nodig).
 • Kosten voor het bezet houden van betaalde parkeerplaatsen.

pcs_banner_850x150

Gemiddelde containerhuurprijs in Nederland

Een veel verhuurde container is een bouw- en sloopafval container. Deze afvalcontainer wordt gebruikt voor het afvoeren van de afvalstroom: bouwafval en sloopafval. In de meeste gevallen huren mensen een 6m³ bouwafval container.

afval-keuken-verbouwen

De gemiddelde containerhuurprijs in Nederland voor een bouw en sloopafval container van 6 kuub ligt rond de 290 euro. Dat is een behoorlijk bedrag, en daarom zeker iets om rekening mee te houden als u een budget opstelt voor een verbouwing aan uw keuken, badkamer of renovatie van uw tuin.


Prijzen vergelijken van bouwafval containers

Laten we de all-in prijzen vergelijken van een bouwafval container bij een aantal bekende online verhuurbedrijven van afvalcontainers. De prijzen zijn inclusief btw, transport en verwerking van het bouw- en sloopafval. Dit wordt ook wel een all-in tarief genoemd. Let op, de alle genoemde prijzen zijn aan prijswijzigingen onderhevig en zijn afhankelijk van uw postcodegebied.

Table Plugin

Datum van prijzen: 2023

Wat kost een container per afvalstroom?

Niet iedereen voert natuurlijk alleen maar bouw- en sloopafval af. Er zijn nog meer afvalstromen die u kunt afvoeren. We hebben voor u de prijzen op een rij gezet per afvalstroom wanneer u een 6m³ container zou huren. Zo weet u precies aan welk tarief u ongeveer kunt denken.

Vergelijk prijzen voor container huren per afvalsoort:

Table Plugin

Datum van prijzen: 2023

pcs_banner_850x150


Goedkope afvalcontainer huren

De huurprijs van een container bestaat uit diverse factoren:

 • Soort afval
 • Inhoud van de container
 • Transportkosten

Als u een goedkope container wil huren is ons advies om een container te huren bij een afvalbedrijf in uw buurt.

De afstand van uw locatie tot de containerverhuurder is belangrijk, want naarmate de afstand groter wordt gaat de verhuurder meer transportkosten in rekening brengen voor het plaatsen en ophalen van de afvalcontainer. Ons advies voor container huren is om een dat te doen bij een containerbedrijf in uw regio.

Hoe groot moet de afvalcontainer zijn?

De prijs die u betaalt voor een afvalcontainer hangt natuurlijk ook af van de inhoud en het formaat van de container. Lees meer over de afmetingen en inhoud van afvalcontainers.

Een 3m³, 6m³ en 10m³ zijn de meest gangbare afvalcontainers die u kunt huren. Maar welke inhoud heeft u nodig? Dit hangt af van uw klus of verbouwing. Probeer een inschatting te maken hoeveel ruimte uw afval gaat innemen.

praxis-container-huren-diverse-formaten

Een kleine vuilcontainer van 3m³ is relatief duur als u dit vergelijkt met een 6 kuub puincontainer. Dit komt omdat het transporttarief voor beide bakken hetzelfde is. Een kleine hoeveelheid afval is dus in verhouding duurder om af te laten voeren.

Daarom is ons advies om uw hoeveelheid af te voeren afval ruim in te schatten. Hierdoor loopt u niet het risico dat u een eventuele tweede bak moet laten plaatsen. De meeste mensen ervaren dat er vaak meer afval vrijkomt dan gepland, dus houd hier rekening mee.


Afvalcontainer huren op zaterdag

Worden er ook containers geplaatst op zaterdag of in het weekend? Ja, sommige containerbedrijven verzorgen deze service. Maar er wordt wel een extra toeslag in rekening gebracht. De prijs van de toeslag verschilt per bedrijf, maar het gaat om ongeveer twintig euro.

Containerbedrijven adviseren zelf om de container te laten plaatsen een dag voordat u de container nodig heeft. Wilt u op zaterdag dus beginnen met verbouwen, slopen of klussen? Laat dan de container op vrijdag plaatsen. Als u de bouwcontainer op zaterdag pas laat plaatsen kan het zo zijn dat u de vuilcontainer pas einde dag ontvangt en dat is in de meeste gevallen niet zo handig.

afvalcontainer-plaatsen-swartjes-transport
Container plaatsen door Swartjes Transport

Wilt u uw container in het weekend laten ophalen? Dat kan in de meeste gevallen niet. Containerbedrijven halen doorgaans alleen doordeweeks uw container op. Informeer bij uw containerbedrijf naar de mogelijkheden.

Tip: Het kan namelijk zijn dat het bedrijf bij u in de buurt is voor een containerplaatsing op zaterdag en dan uw container in dezelfde route mee kan nemen.


Huur een afvalcontainer

Nu u weet waar u op kunt letten bij het vinden van een goedkope afvalcontainer kunt u verhuurbedrijven gaan zoeken. Voor uw gemak hebben we een handige lijst samengesteld met afvalcontainerverhuurbedrijven in uw provincie.

Of bestel direct een afvalcontainer bij Afval.nl.

pcs_banner_850x150

Door Afvalcontainer.nl/ 2 april 2021 Shares