Tips: Goedkope Bouwafval Container Huren

Home Container huren Tips: Goedkope Bouwafval Container Huren

Tips: Goedkope Bouwafval Container Huren

Huur de goedkoopste afvalcontainer voor bouwafval

Een container huren voor bouw- en sloopafval is best prijzig. In dit artikel geven wij u tips hoe u het goedkoopste van uw bouwafval af kunt komen. Want een klus of verbouwing is immers al duur genoeg.

pcs_banner_850x150

Wat kost de huur van een bouw- en sloopafval container?

De gemiddelde containerhuurprijs in Nederland voor een bouw- en sloopafval container van 6 kuub ligt rond de 270 euro. Deze prijs bestaat uit het plaatsen, ophalen en verwerken van uw bouw- en sloop afval. Dit formaat bouwafval container, van 6.000 liter, wordt het meest verhuurd. Andere afvalstromen leiden tot een andere huurprijs van de container, zoals:

 • Schoon puin container
 • Dak afval container
 • Grofvuil container
 • Houtafval container
 • Groen en tuinafval container
 • Grond container

bouw-sloopafval-puin-grond-afvalcontainer-afval-nl

De kosten van een container met bouw- en sloopafval zijn relatief hoog. Dat komt omdat het bestaat uit gemengd afval. Bouwafval bestaat onder andere uit:

 • Hout
 • Puin
 • Metalen
 • Gips
 • Plastic
 • Glas
 • Gasbeton
 • Verpakkingsmateriaal
 • Piepschuim
 • Inboedel

De verwerking van dit gemengde afval is kostbaar omdat het materiaal achteraf gescheiden wordt en dus extra arbeidsuren kost.

afvalcontainer-plaatsen-swartjes-transport
Container plaatsen door Swartjes Transport

Tips om goedkoop uw bouwafval af te voeren

Tip 1: Zoek een containerverhuurbedrijf in uw regio

De afstand van uw locatie tot de containerverhuurder is belangrijk, want naarmate de afstand groter wordt gaat de verhuurder meer transportkosten in rekening brengen voor het plaatsen en ophalen van de bouwafvalcontainer. Het is daarom verstandig om uw container te huren bij een verhuurbedrijf in uw omgeving. Bekijk hier containerverhuurbedrijven die in uw buurt gevestigd zijn.

Online uw container huren

 • Veilig betalen met iDEAL
 • Huurvrij (max. 3 maanden)
 • Container huren in heel Nederland
 • Voor 23:59 besteld, morgen geplaatst
Bekijk meer
Bestel eenvoudig uw container

afval-nl


Tip 2: Bereken vooraf hoeveel bouwafval u verwacht af te voeren

De inhoud van de container bepaalt mede de huurprijs. Welk formaat container heeft u nodig? Heeft u aan een 6 kuubs bouwcontainer voldoende, of moet u er toch eentje van 10 kuub huren? Of misschien heeft u wel genoeg aan een 3m³ container.

Probeer goed een inschatting te maken hoeveel ruimte uw afval gaat innemen in de container. Het is vaak meer dan u denkt, want het afval zal niet allemaal netjes en strak in de container komen te liggen. Er zullen altijd lege ruimtes ontstaan in de bak.

bouw-en-sloopafval-bak-afval-nl

Is uw container uiteindelijk toch te groot? Dan kunt u de bouwafval container altijd aanvullen met ander materiaal waar u mogelijk al langer van af wilt. U kunt ook buren vragen of zij tegen een vergoeding gebruik willen maken van de container voor hun eigen afval.

Tip 3: Oude huisraad of apparatuur bij kringloop of gratis aanbieden

Het is natuurlijk afhankelijk van uw klus en uw situatie. Maar voordat u gaat slopen kunt u beoordelen of er nog spullen zijn waar u mogelijk nog een ander mee blij kunt maken. Denk aan oude huisraad of apparatuur (witgoed). Zoals kasten, deuren, tegels, koelkasten en wastafels.

U kunt deze spullen brengen bij de kringloop of rommelmarkten. En u kunt deze spullen gratis aanbieden op Facebook of Marktplaats.

Tip 4: Huur een aanhanger

U kunt een gedeelte van het bouwafval, of mogelijk zelfs al het afval, eigenhandig afvoeren door het naar  de milieustraat in uw gemeente te brengen. Bij sommige gemeentes kan dit gratis, bij andere dient u een vergoeding te betalen.

bouwafval-afvoeren-bij-milieustraat-gemeentewerf

Om het aantal ritten naar de gemeentewerf te verminderen is het verstandig om een aanhanger te huren. Zo loopt u ook minder risico op schade aan uw auto, zoals krassen in de lak of scheuren in de bekleding van het interieur.

U huurt eenvoudig een aanhanger bij:

Een aanhanger zoals hieronder heeft een formaat van 255 x 135 x 135 cm en kost u € 54,45 euro per dag.

aanhangwagen-huren-bouwafval-sloopafval-afvoeren

Tip 5: Huur zelf de bouwafval container

Gaat u uw badkamer, toilet, keuken, zolder of tuin renoveren? Dan laat u dit mogelijk door een aannemersbedrijf uitvoeren. Zij zullen in de meeste gevallen ook een bouwafval container offreren om het bouw- en sloopafval af te voeren.

Kijk in de offerte goed of deze prijs markt conform is. Kunt u zelf goedkoper een bouwafval container huren? Dan bent u natuurlijk dief van uw eigen portemonnee om dit niet zelf te organiseren.


Veel succes met het huren van een bouwcontainer. Zoekt u een containerbedrijf in uw regio? Bekijk dan hier de lijst met verhuurbedrijven.


container-huren-afval-nl

Direct container huren
Bestel een container en betaal met iDeal.

Bestellen

afvalcontainer-bedrijven-in-Nederland

Container bedrijf zoeken
Zoek afvalcontainer bedrijven in de buurt.

Zoeken

Door Afvalcontainer.nl/ 23 maart 2023 Shares

2 Reacties op “Tips: Goedkope Bouwafval Container Huren

 1. Ik wist niet dat bouw- en sloopafval een van de duurste afvalstromen zijn om te verwerken. Ik kan me voorstellen dat het gewicht en het soort afvalstof daarmee te maken hebben. Ik vind de genoemde tips hartstikke goed. Ik denk dat ik ook maar online een afval container ga bestellen.

 2. goeie tips! een afvalcontainer bestellen is zeker ideaal om het milieu een beetje te beschermen tegen al het afval en puin. groet, felix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *