Keuken Verbouwen? Niet Vergeten: Container Huren

Home Container huren Keuken Verbouwen? Niet Vergeten: Container Huren

Keuken Verbouwen? Niet Vergeten: Container Huren

niet-vergeten-container-hurenAdvies: Huur een bouw- en sloopafval container

Krijgt u een nieuwe keuken? Dan breekt er een spannende tijd aan, want er moet een hoop geregeld worden. Allereerst moet uw oude keuken worden gesloopt. En om al het afval af te voeren heeft u een grote afvalcontainer nodig. In dit artikel adviseren wij u over het huren van een container voor uw keukenverbouwing.

pcs_banner_850x150

Soorten afval bij verbouwing keuken

Tijdens het slopen van uw oude keuken komen er diverse afvalsoorten vrij. Zoals hout, ijzer, gips, leidingen, tegels, steen en ander puin. Maar denk ook aan oude apparatuur of witgoed zoals uw koelkast, vriezer, oven en vaatwasser. Bij het vervangen van deze apparatuur krijgt u ook te maken met verpakkingsmateriaal zoals karton, folie en piepschuim. En behoudt u uw vloer in de keuken? Of gaat u deze ook vervangen?

afval-keuken-verbouwen

Zoals u merkt bestaat uw afval uit veel soorten materialen. Dit is belangrijk om te weten bij het huren van uw afvalcontainer.

Verhuurbedrijven van afvalcontainers willen namelijk graag weten welke soorten afval u gaat afvoeren. Bij elke soort afval hoort namelijk een specifiek tarief. Voor het slopen van uw keuken en het afvoeren van het afval adviseren wij om een bouw- en sloopafval container te huren.

Wat mag er in een bouw- en sloopafval container?

In een afvalcontainer voor bouwafval en sloopafval mag u verschillende soorten afval bij elkaar gooien. Het meeste afval dat vrijkomt bij het slopen van uw keuken kunt u dus in deze container afvoeren.

Let op, uitzonderingen:

Witgoed, zoals uw oude koelkast en vriezer, mag u niet in deze container gooien. Deze oude huishoudelijke apparaten levert u in bij uw gemeente. Of bij de winkel waar u uw nieuwe apparatuur gaat kopen. Ook chemisch of gevaarlijk afval mag niet in een bouw- en sloopafval container.

Dit wel:
 • Alle houtsoorten
 • Piepschuim
 • Plastic folie
 • Verpakkingen
 • Glas
 • Metaal
 • Schoon puin
Dit niet:
 • Witgoed en apparaten
 • Asbest
 • Gevaarlijk of chemisch afval

Welke formaat afvalcontainer huren

We weten nu wat voor soort container we nodig hebben. Maar welk formaat afvalcontainer moet u huren? Een 3m³, 6m³ of 10m³ container?

afvalcontainer-plaatsen-swartjes-transport
Container plaatsen door Swartjes Transport

Voor de meeste keukenverbouwingen is een 6m³ container voldoende. Deze heeft een inhoud van 6.000 liter. Dit zijn ongeveer 60 volle kruiwagens met afval. Het voordeel is ook dat deze container op een parkeerplaats past.

Welk formaat container er bij uw klus past hangt natuurlijk af van het formaat keuken en hoeveel u gaat slopen. Voor advies op maat neemt u het beste contact op met het afvalbedrijf waar u een container wil huren.

Online uw container huren

 • Veilig betalen met iDEAL
 • Huurvrij (max. 3 maanden)
 • Container huren in heel Nederland
 • Voor 23:59 besteld, morgen geplaatst
Bekijk Prijs
Bestel eenvoudig uw container

afval-nl


Wat kost een bouw- sloopafval container?

Laten we ervan uitgaan dat u een 6m³ container wil huren. De kosten liggen tussen de 250 en 400 euro voor een all-in-prijs (incl. btw). Dat betekent inclusief plaatsen en ophalen van de container. Lees meer over tarieven van containerverhuur.

Tips voor de goedkoopste container:

Tips voor het huren van een afvalcontainer:

 • Plan van tevoren waar de bouwcontainer moet komen te staan. De meeste afvalcontainers passen op een standaard parkeerplaats.
 • Controleer of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van de container. Op eigen terrein heeft u geen vergunning nodig, maar voor openbare parkeerplaatsen vaak wel. Informeer bij uw gemeente.
 • Let op dat andere mensen geen gebruik maken van uw container. Hierdoor betaalt u voor het afvoeren van iemand anders zijn afval.

container-huren-afval-nl

Direct container huren
Bestel een container en betaal met iDeal.

Bestellen

afvalcontainer-bedrijven-in-Nederland

Container bedrijf zoeken
Zoek afvalcontainer bedrijven in de buurt.

Zoeken

3 Reacties op “Keuken Verbouwen? Niet Vergeten: Container Huren

 1. Ik wist niet dat bij elke soort afval een specifiek tarief hoort! Ik ga mijn huis renoveren daarom heb ik een container nodig om al het afval af te voeren. Als ik een verhuurbedrijf van afvalcontainers vind, vraag ik meteen welke tarieven ze voor verschillende soorten afval hebben zodat ik mijn budget kan bepalen.

  1. Beste Lauren,

   Jazeker, elke stroom kent zijn eigen tarief. Daarom is het verstandig om vooraf te inventariseren welk soort afval u gaat afvoeren zodat u weet welke kosten voor container verhuur hierbij horen.

 2. Ik ga mijn keuken zelf verbouwen en begrijp dat daarbij veel afval ontstaat. Daarom is het inderdaad geen slecht idee een container te huren. Ik ga erop letten dat ik het afval netjes scheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *