Afvalstromen afvoeren

Shares

Home Container huren Afvalstromen afvoeren

Welk afval mag er in de afvalcontainer?

Bij het huren van een afvalcontainer moet u aangeven welk soort afval u wilt afvoeren. Dat komt omdat elke afvalstroom zijn eigen verwerkingsmethode en afvalverwerkingstarief heeft. Welke soorten afval kunt u laten afvoeren bij containerbedrijven?

pcs_banner_850x150

Welk afval wilt u afvoeren?

Tijdens het verbouwen van uw huis of aanleggen van een tuin komt er specifiek afval vrij. Bij het slopen van uw oude badkamer heeft u veel puin en tegels. Maar bij het renoveren van uw achtertuin heeft u veel afval in de vorm van tuinhout, groenafval (gras, planten) en stenen.

bouw-sloopafval-puin-grond-afvalcontainer-afval-nl

Containerbedrijven maken onderscheid in de volgende afvalstromen:

Datum van prijzen: 2023

Hoe schoner en homogener de afvalstroom hoe goedkoper deze is om af te voeren.

Huur een container waar alles in mag

U wilt gewoon een container huren waar u alles in mag gooien zonder erbij na te hoeven denken. Wij adviseren om dan een grofvuil container of huisraad container te huren. In deze vuilcontainer mag u vrijwel alles gooien, dit valt onder de categorie ‘gemengd afval’.

Een bouwafval container huurt u bijvoorbeeld bij uw lokale bouwmarkt of bij een containerbedrijf bij u in de buurt.

Maar er zijn altijd uitzonderingen. Denk bijvoorbeeld aan koelkasten, vriezers, asbest, dakafval en chemisch of gevaarlijk afval. Vraag altijd bij het containerbedrijf na welk afval u wel en welk afval u niet in de container mag gooien.

Bestel uw afvalcontainer

En, welk soort afval gaat u afvoeren? Als u meer vragen heeft over het onderscheid in afvalsoorten kunt u het beste contact opnemen met het containerbedrijf waar u de container wilt huren. Bekijk de actuele prijzen bij containerbedrijven bij u in de buurt.

pcs_banner_850x150

Door Afvalcontainer.nl/ 4 april 2023 Shares