Open of gesloten container

Shares

Home Container huren Open of gesloten container

Welk type container wilt u huren?

Als u een afval container gaat huren bestaat de keuze grotendeels uit open containers. Maar bij sommige containerbedrijven kunt u ook kiezen voor een dichte of gesloten container. Wat is het voordeel van een gesloten afvalcontainer in vergelijking met een open bouwcontainer?
overzicht-dichte-containers
Diverse dichte containers van containerbedrijven

Bestel snel een container via Afval.nl

 • Veilig betalen met iDEAL
 • Huurvrij (max. 3 maanden)
 • Container huren in heel Nederland
 • Voor 23:59 besteld, morgen geplaatst
Bekijk prijs op Afval.nl
Bestel eenvoudig uw container

afval-nl


Dichte afvalcontainers

Wat is een gesloten container?

Een gesloten afvalcontainer lijkt op een soort huisje en wordt in de meeste gevallen verhuurd met een inhoud van 6 m³ of 10 m³. Deze dichte containers passen op een parkeerplaats en zijn dus te gebruiken voor een verbouwing of klus bij u thuis. Afgesloten containers worden hoofdzakelijk gebruikt voor de afvoer van grofvuil, huisraad en bouw- en sloopafval.

Wist u dat? Een dichte container wordt ook wel een ‘huisje’ genoemd.

De gesloten containers zijn geheel afsluitbaar en bevatten meerdere deuren en/of kleppen aan de zij- en achterkant van de container. De deurtjes zijn afsluitbaar met een hangslot, dit slot dient u zelf te verzorgen.

open-of-dichte-container-huren
Vergelijking open of dichte container

Waarom een dichte container?

Wat is het voordeel van een dichte container ten opzichte van een open container? Laten we de voor- en nadelen van een gesloten afvalcontainer met u doornemen. Zo weet of u een open of afsluitbare container moet huren.

pcs_banner_850x150

De voordelen:

 1. Voorkomen van illegaal afval dumpen
 2. Voorkomen dat mensen uw afval meenemen
 3. Voorkomen dat afval uit de container waait

1. Voorkomen van illegaal afval dumpen

Het risico van een open afvalcontainer is dat andere mensen afval kunnen dumpen in uw container. Dat is nadelig omdat uw gehuurde vuilcontainer eerder vol raakt en u dus betaalt voor andermans afval.

open-container-langs-de-openbare-weg

Daarnaast kan het zijn dat het illegaal gestorte afval extra kosten met zich meebrengt omdat het uw afvalstroom vervuilt. Bijvoorbeeld illegaal gedumpte oude meubels of restafval in een container die bedoeld is voor schoon puin. Of wat dacht u van gevaarlijk of chemisch afval?

Het containerbedrijf beoordeelt bij het ophalen van de vuilcontainer of de afvalstroom niet te veel vervuilt is. Als dit wel het geval is moet u extra bijbetalen.

Illegaal dumpen of storten van afval door derden in uw container kan overal voorkomen. Bijvoorbeeld omdat de container niet in uw zicht staat of omdat u de bouwcontainer op een drukke plek heeft staan, bijvoorbeeld in een stad. Maar ook op een plek waar veel bouwwerkzaamheden plaatsvinden loopt u risico, zoals bij een nieuwbouwwijk die nog deels in aanbouw is.

Let ook op dat mensen ’s nachts geen misbruik maken uw afvalcontainer. Bij een open container kunt u een zeil spannen over de bovenkant wat het minder makkelijk maakt om afval te dumpen.

Een dichte afvalcontainer vermindert het risico van illegale afval dump het beste. Want u kunt de deuren van de container op slot doen zodat niemand onrechtmatige afval kan gooien in uw bak. Tijdens uw werkzaamheden zal de container waarschijnlijk open zijn, op deze momenten loopt u nog wel risico op illegale afvalstort door derden. Zet daarom de dichte container zoveel mogelijk in het zicht zodat u een oogje in het zeil kunt houden.

2. Voorkomen dat mensen uw afval meenemen

open-container-huisraadWilt u discreet omgaan met uw afval? Bijvoorbeeld omdat u uw oude huisraad wilt weggooien. Dan biedt een gesloten afvalcontainer uitkomst. Dit voorkomt dat eventuele nieuwsgierige mensen gaan rondneuzen in uw container en er allerlei spullen gaan uithalen.

Denk bijvoorbeeld aan uw oude kasten, banken, matrassen, keukenblokken, apparatuur, planken et cetera. Als u niet wilt dat derden uw spullen meenemen dan doet u er goed aan om voor een afsluitbare afvalcontainer te kiezen. U voorkomt zo ook dat afval mogelijk op straat terecht komt of dat er mogelijke schade ontstaat aan de container.

3. Voorkomen dat afval uit de container waait

De natuurlijke elementen hebben vrij spel bij een open container. Bij stormachtige dagen loopt u het risico dat de wind het afval uit uw afvalcontainer blaast. Bijvoorbeeld folie, piepschuim, tegeltjes, zand en ander licht materiaal.

Het afval kan hierdoor op straat terecht komen, tuinen vervuilen en mogelijk schade veroorzaken aan auto’s of huizen. In het ergste geval kan het een ongeluk veroorzaken als het afval op de openbare weg terecht komt.

Als u dit alles wilt voorkomen biedt een dichte afvalcontainer uitkomst.


Waarom niet een gesloten container huren?

 • Niet elk containerbedrijf verhuurt gesloten containers
 • Gesloten containers zijn in verhouding duurder
 • Niet geschikt voor elke afvalstroom
 • U dient zelf sloten te verzorgen
 • Slechts een paar formaten beschikbaar
 • Er kan geen ‘kop’ op de container (extra laag afval van 20 cm)

Hoeveel openingen heeft een dichte container?

afgesloten-container-met-deurenDe meeste afsluitbare containers hebben aan de achterkant een of twee deuren om de container te kunnen betreden. Dit is ideaal als u grote stukken afval wilt weggooien, zoals planken of kasten. En u kunt via deze ingang een kruiwagen kiepen in de container. Lees meer over handige materialen en hulpmiddelen.

Aan beide zijkanten van de container bevinden zich luiken op borsthoogte. Door de luiken met deurtjes of kleppen werpt u afval van kleiner formaat.

De standaard indeling van een afgesloten container is als volgt:

 • Linkerzijde: twee openingen met deurtjes
 • Rechterzijde: twee openingen met deurtjes
 • Achterzijde: een of twee loopdeuren

Handige tip: verzorg zelf een slot

De deuren en kleppen van een gesloten container kunnen op slot. Maar het containerbedrijf verzorgt in de meeste gevallen geen sloten. Houd er dus rekening dat u zelf deze sloten regelt. Vraag bij het containerbedrijf na welk type slot zij adviseren.


Huur een afgesloten container

Wilt u een dichte container huren? Bekijk dan ons overzicht met containerbedrijven bij u in de buurt.

Door Afvalcontainer.nl/ 7 april 2023 Shares