Container Huren

Shares

Home Container Huren

Huur een afvalcontainer voor uw klus

Wilt u een container huren voor het afvoeren van bijvoorbeeld bouw- en sloopafval, tuinafval of grofvuil? Huur direct een afvalcontainer in de webshop van Afval.nl. Of zoek naar containerbedrijven bij u in de buurt.


Direct container huren
Bestel snel een container bij Afval.nl.

Bestellen

Verhuurbedrijf zoeken
Zoek een verhuurder bij u in de buurt.

Zoeken

GIDS: Advies voor container huren

Heeft u tips en advies nodig bij het huren van een afvalcontainer? Bekijk dan onze gids met handige informatie om goedkoop en snel een container te laten plaatsen bij u voor de deur.

Container Huren Gids

1. Container Prijzen:

 • Prijzen en kosten
  Wat kost een container huren? De huurprijs hangt af van diverse factoren, zoals het formaat van de container, de transportkosten en de kosten voor afvalverwerking. Meer over container prijzen.

2. Containerbedrijven:

3. Container Soorten:

 • Afmetingen en inhoud
  U wilt aan afvalcontainer huren, maar hoe groot moet de container zijn? De meest verhuurde afval containers zijn 3, 4, 6, en 10 kuub containers. Meer over container formaten.

4. Container Plaatsen en Ophalen:

 • Container plaatsen
  Waar op letten bij het plaatsen van uw afvalcontainer. Zorg dat de container en de vrachtwagenvoldoende ruimte heeft bij het plaatsen. Meer over container plaatsen.

5. Overige Container Tips:


bouw-en-sloopafval-bak-afval-nl

Afval.nl wordt beoordeeld met een 9,0 (van 10) op basis van 7410 beoordelingen.

Containerbedrijven in uw buurt

Zoek naar afvalcontainer bedrijven in uw provincie, uw woonplaats of bij u in de regio. Door een container in uw buurt te huren bespaart u op de transportkosten.

afvalcontainer-hurenEnkele populaire locaties:

Zoek containerbedrijven in uw provincie:

Meer containerbedrijven

Uw grove afval thuis

Op grond van hoofdstuk 10 (titel 10.4) van de Wet milieubeheer hebben gemeenten een zorgplicht voor de periodieke inzameling van huishoudelijk afval bij of nabij elk binnen het gemeentelijk grondgebied gelegen perceel, en daarmee ook voor (grof) huishoudelijk restafval.

Gemeenten hebben eveneens op grond van de Wet milieubeheer een zorgplicht voor afvalstoffen van particuliere huishoudens die te groot of te zwaar zijn om op dezelfde wijze als huishoudelijk restafval aan de inzameldienst te worden aangeboden. Gemeenten dienen hiervoor ten minste één brengvoorziening in de vorm van een milieustation of –straat ter beschikking te stellen.

In de plaatselijke verordening geven gemeenten de uitvoering van hun zorgplicht nader vorm, bijvoorbeeld door aan te geven welke stromen door huishoudens gescheiden moet worden gehouden. Het wel of niet gescheiden houden van bepaalde stromen heeft rechtstreeks effect op het wel of niet ontstaan van (grof) huishoudelijk restafval.

Bron: Landelijk afvalbeheerplan 2009-2021 (LAP)

bouwafval-afvoeren-bij-milieustraat-gemeentewerf

Als u gaat klussen in huis of in de tuin adviseren wij u om bij uw Gemeente te informeren welke hoeveelheden u per huishouden jaarlijks gratis zelf kunt afvoeren. Bij de brengvoorzieningen kunt u veelal uw afval scheiden zodat het optimaal geschikt is voor recycling. Transporteer uw afvalstromen gemakkelijk met een aanhanger van Boedelbak of van Boels. Als u een afvalcontainer wilt huren voor grotere hoeveelheden dan adviseren wij u om direct bij een dienstverlener te bestellen die zorg draagt voor maximale nascheiding.

Afvalcontainers voor verschillende afvalstromen

Bij werkzaamheden aan uw huis, tuin of bedrijf komen diverse afvalstromen vrij. Containerverhuurbedrijven hanteren verschillende tarieven voor afvalstromen, zoals voor:

bouw-sloopafval-puin-grond-afvalcontainer-afval-nl

 • Bouwafval
 • Sloopafval
 • Puinafval
 • Houtafval
 • Grofvuil en huisraad
 • Dak afval
 • Tuinafval
 • Verpakkingsafval
 • Grond (vervuild) en zand
 • Groenafval

Informeer voor tarieven bij het afvalbedrijf waar u een afvalcontainer wil huren. De prijs hangt ook af van het formaat container, zoals een 3m³, 6m³ op 10m³ en van de transportkosten.

Door Afvalcontainer.nl/ 18 januari 2017 Shares