Prullenbak kopen voor afval scheiden

Home Afvalbakken Prullenbak kopen voor afval scheiden

Prullenbak kopen voor afval scheiden

De beste afvalscheiders voor afvalscheiding

Hoe houdt u thuis of op kantoor gemakkelijk al uw afval gescheiden voor recycling? Bekijk hieronder de beste prullenbakken voor afvalscheiding. U kunt meerdere prullenbakken gebruiken voor losse afvalstromen. Of u kunt een dubbele prullenbakken kopen met meerdere compartimenten. Zoals een prullenbak met 3 vakken of een duo prullenbak met 2 vakken. Dit worden ook wel dubbele prullenbakken, gescheiden afvalbakken of duo afvalbakken genoemd.

Top 5 gescheiden prullenbakken

Onderstaande duo afvalbakken en trio afvalbakken voldoen aan de eisen van uw gemeente betreffende afvalscheiding. Plaats bijvoorbeeld een van de afvalemmers bij u in de keuken voor afvalscheiding. In samenwerking met Coolblue presenteren wij u de beste prullenbakken voor afvalscheiding. Dit zijn zowel pedaalemmers en inbouw afvalemmers.

prullenbak-coolblue


#1 | EKO E-Cube 28 + 18 Liter

dubbele-vuilnisbak-EKO-E-Cube-28-18-Liter-Mat-RVS

“Goede duo vuilnisbak voor afvalscheiding”

De EKO E-Cube is een populaire prullenbak voor afvalscheiding. De RVS afvalscheider bevat twee uitneembare compartimenten om bijvoorbeeld plastic en gft gescheiden te houden. De pedaalemmer beschikt over een coating waardoor vingerafdrukken niet zichtbaar zijn.

 • Inhoud: 28 en 18 liter
 • Aantal bakken: 2
 • Bediening: Pedaal

Bekijk de Prijs


#2 | Simplehuman Rectangular Classic GFT 30 + 16 Liter

dubbele-afvalemmer-Simplehuman-Rectangular-Classic-GFT

“Stijvolle en degelijke gescheiden prullenbak”

Met de Simplehuman Rectangular Classic GFT houdt u twee soorten afval netjes gescheiden. de pedaalemmer is degelijk en heeft een stevig voetpedaal. U kunt het deksel van de afvalbak vastzetten zodat u eenvoudig afval kunt weggooien. Het deksel sluit vervolgens geruisloos.

 • Inhoud: 30 en 16 liter
 • Aantal bakken: 2
 • Bediening: Pedaal

Bekijk de Prijs


#3 | EKO Rejoice Pedaalemmer 30 + 30 Liter

duo-afvalbakken-EKO-Rejoice-Pedaalemmer-2-x-30-Liter

“Rechthoekige prullenbak voor plezierig afval scheiden.”

De Eko Rejoice is een duo prullenbak met twee uitneembare vakken, elk vak heeft een inhoud van 30 liter. De dubbele pedaalemmer heeft een coating die de buitenkant beschermd tegen vette vingers. De EKO vuilnisbak kunt u strak tegen uw muur plaatsen.

 • Inhoud: 30 en 30 liter
 • Aantal bakken: 2
 • Bediening: Pedaal

Bekijk de Prijs


#4 | Hailo Tandem de Luxe 15 + 15 Liter

inbouw-prullenbak-hailo-tandem-de-luxe-review

“Deze inbouw afvalbak weinig ruimte in”

De Hailo Tandem de Luxe is een inbouw afvalbak met twee vakken. De Hailo is een zeer geliefde afvalscheider in Nederlandse keukens. U monteert de bak eenvoudig in uw keukenkastje met slechts vier schroeven. De twee binnenemmers zijn achter elkaar geplaatst. U schuift de bakken uit op een soepel rails.

 • Inhoud: 15 en 15 liter
 • Aantal bakken: 2
 • Kastbreedte: 26 cm

Bekijk de Prijs


#5 | Eko Rejoice Pedaalemmer 12 + 12 + 12 liter

trio-afvalbak-EKO-Rejoice-Pedaalemmer

“De ideale trio afvalbak voor afvalscheiding thuis”

De Eko Rejoice is een zogenoemde trio afvalbak. Deze afvalscheider beschikt over drie vakken met een inhoud van elk 12 liter. U kunt dus drie soorten afval gescheiden houden. De klep opent u met het pedaal en het deksel sluit vervolgens geruisloos. De compartimenten zijn uitneembaar en niet zichtbaar bij een gesloten klep.

 • Inhoud: 3 x 12 liter
 • Aantal bakken: 3
 • Bediening: Pedaal

Bekijk de Prijs


Afval scheiden is helemaal van deze tijd

Steeds meer gemeenten in Nederland stellen de eis dat huishoudelijk afval gescheiden aangeboden wordt. Dus plastic, GFT, glas en papier / karton apart houden. Hierdoor is er een grote vraag gekomen naar speciale afvalbakken voor afvalscheiding. Thuis afval gescheiden houden, bijvoorbeeld in de keuken, is daarom helemaal van deze tijd. Sommige mensen doen dit met plezier, maar andere mensen vinden het een vervelende klus.

gescheiden-prullenbak-maak-afval-scheiden-mooi-en-leuk

Maak thuis afval scheiden zo leuk mogelijk door goed materiaal in huis te halen. Koop daarom een goede afvalbak die afval scheiden efficiënt en gemakkelijk maakt. En daarbij mag een prullenbak gezien worden in de keuken. U heeft de keuze uit een ruim aanbod design prullenbakken voor stijlvolle afvalscheiding. Wilt u gft, pmd en papier gescheiden houden met 1 prullenbak? Bekijk dan ons advies van prullenbakken met drie vakken.

Afval gescheiden inzamelen

inbouw-prullenbak-gemonteerd-aan-keukenkast-deurtje Het is eenvoudig om een start te maken met afvalscheiding om zo uw steentje bij te dragen aan een beter milieu. In de keuken komt vrijwel het meeste afval vrij. Afval afkomstig van bijvoorbeeld verpakkingen of organisch afval dat overblijft na het bereiden van een maaltijd. Plaats daarom in de keuken prullenbakken met gescheiden compartimenten, zoals een prullenbak met 2 vakken of een trio afvalbak. Zo kunt u bijvoorbeeld uw GFT van uw restafval scheiden. U kunt dubbele afvalbakken ook gebruiken voor het scheiden van plastic of een andere afvalstroom. Meerdere binnenemmers zorgen er voor dat u uw afval op een eenvoudige wijze kunt scheiden. Maar naast afval scheiden in de keuken zijn afvalscheiders ook ideaal voor op kantoor. Bijvoorbeeld bij het bureau of in de bedrijfskantine.

Soorten prullenbakken en afvalbakken

Op Coolblue vindt u een uitgebreid assortiment aan afvalbakken. U vindt hier eenvoudige en goedkope prullenbakken maar ook hoogwaardige design afvalemmers. Prullenbakken zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen zoals pedaalemmers, kleine prullenbakken voor in de badkamer, sensor-prullenbakken, afvalemmers voor afvalscheiding en inbouw prullenbakken voor in uw keukenkastje. Inbouw afvalemmers werken de afvalemmer netjes weg. Maar er zijn ook veel prullenbakken te koop met een prachtig design. Deze design afvalemmers zijn echt een toevoeging aan het design van uw keuken. Afvalbakken worden over het algemeen van kunststof of metaal gemaakt en zijn verkrijgbaar in diverse formaten.

duo-of-trio-afvalbak
Duo of trio afvalbak?

Afval gescheiden inzamelen

Het is eenvoudig om een start te maken met afvalscheiding om zo uw steentje bij te dragen aan een beter milieu. In de keuken komt vrijwel het meeste afval vrij. Afval afkomstig van bijvoorbeeld verpakkingen of organisch afval dat overblijft na het bereiden van een maaltijd. Plaats daarom in de keuken prullenbakken met gescheiden compartimenten, ook wel duo afvalbakken genoemd. Zo kunt u bijvoorbeeld uw GFT van uw restafval scheiden. U kunt dubbele afvalbakken ook gebruiken voor het scheiden van plastic of een andere afvalstroom. Meerdere binnenemmers zorgen er voor dat u uw afval op een eenvoudige wijze kunt scheiden. Maar naast afval scheiden in de keuken zijn afvalscheiders ook ideaal voor op kantoor. Bijvoorbeeld bij het bureau of in de bedrijfskantine.

duo-sensor-afvalbak-hygienisch-afval-weggooien

Uw dagelijkse afval in huis

Om een optimale scheiding te krijgen van uw afval thuis en bij te dragen aan een duurzame samenleving adviseren wij om de verschillende stromen te scheiden op de plaats waar het vrij komt. In alle soorten en maten zijn er afvalemmers te krijgen. Wij hebben hierboven voor u een aantal goede prullenbakken voor afvalscheiding op een rij gezet.

Wat gebeurt er met de door u gescheiden afvalstromen?

Uw afval wordt niet voor niets gescheiden. Lees meer over het recyclingsproces van uw ingezamelde afval.

 • Papier wordt op diverse wijzen ingezameld. Naast de brengvoorzieningen in de wijken zijn er veelal verenigingen actief. Ook wordt in steeds meer Gemeentes de blauwe rolcontainer ingevoerd voor de huis-aan-huis inzameling. Op de website van de Stichting Papier Recycling Nederland kunt u informatie vinden wat er met uw papier gebeurt.
 • Glas wordt vrijwel overal ingezameld met brengvoorzieningen in de wijken. Lees op de website van de Stichting Kringloop Glas wat er met uw glas gebeurt.
 • Kunststof wordt sinds een aantal jaren ook overal apart ingezameld met brengvoorzieningen of met huis-aan-huis inzameling. Lees op de website van Plastic Heroes wat er met uw kunststof gebeurt.
 • GFT In de laagbouwgebieden van veel Gemeentes wordt ook het Groente Fruit en Tuinafval (GFT) apart ingezameld door middel van huis-aan-huis inzameling met rolcontainers. Tot voor kort werden deze stromen overal gecomposteerd. Volgens de nieuwste ontwikkelingen wordt nu ook een vergistingsproces toegepast waarmee er energie en warmte kan worden gewonnen. Lees hier meer over op de site van De Meerlanden.
 • Restafval wordt vrijwel overal tweewekelijks huis-aan-huis ingezameld met rolcontainers. Een aantal Gemeentes is begonnen met omgekeerd inzamelen, waarbij de recyclebare stromen huis-aan-huis worden ingezameld en het restafval moet worden weggebracht. Met het restafval wordt energie opgewekt. Lees meer hierover op wikipedia.

Door Afvalcontainer.nl/ 24 september 2018 Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *