Pedaalemmer voor Afval Scheiden

Home Afvalbakken Pedaalemmer voor Afval Scheiden

Pedaalemmer voor Afval Scheiden

Alle soorten pedaalemmers op een rij

Met een pedaalemmer gooit u uw afval op een hygiënische manier weg. U hoeft namelijk niet de afvalbak aan te raken met uw handen om de klep te openen. Op deze pagina vindt u alle soorten pedaalemmers gemakkelijk op een rij. Zoekt u een bekend merk, zoals Brabantia of Simplehuman? Wilt u een duo pedaalemmer voor gescheiden afval? Of zoekt u een bepaald formaat afvalbak met een inhoud van 30 liter of 40 liter? Hier vindt u het antwoord.


“Wij adviseren Coolblue vanwege hoge expertise, scherpe prijzen en gratis verzending. Voor 23:59 besteld is morgen in huis.”

Afvalcontainer.nl | Recycling Vision B.V.

Kies uw pedaalemmer:

Klik hieronder op een categorie en vervolgens op een link. Deze link brengt u naar een pagina op de website van Coolblue.

Welk merk?

Pedaalemmer merken

Welk formaat pedaalemmer?

Formaat & inhoud

Kleine pedaalemmers

Middelgrote pedaalemmers

Grote pedaalemmers

Waar te plaatsen?

Pedaalemmer voor:

brabantia-curver-eco-simplehuman-wesco-pedaalemmers

Wat is een pedaalemmer?

Een pedaalemmer is een afvalbak met voetpedaal en deksel. Door met uw voet op het voetpedaal te drukken opent u de klep van de afvalemmer waarna u uw afval kunt weggooien. Door uw voet van het pedaal te halen sluit het deksel automatisch. Een pedaalemmer wordt gezien als hygiënische prullenbak omdat u de afvalbak niet hoeft aan te raken met uw handen om de klep te openen. Dit maakt een pedaalemmer zeer geschikt om te gebruiken in de keuken, in het toilet of in de badkamer.

Lillian-Moller-Gilbreth-uitvinder-pedaalemmer
Lillian Moller Gilbreth

Wie heeft de pedaalemmer uitgevonden?

De pedaalemmer werd door de Amerikaanse Lillian Moller Gilbreth (1878 – 1972) uitgevonden. Zij vond dat afval efficiënt moest kunnen worden weggegooid, ook als je volle handen hebt. Daarom vond ze, als industrieel ingenieur en moeder van twaalf kinderen, de pedaalemmer uit die wij vandaag de dag nog steeds gebruiken.

Voordelen en nadelen van een prullenbak met pedaal

Voordelen:

 • Hygiënisch – Een pedaalemmer hoeft u niet met uw handen aan te raken wanneer u afval wilt weggooien.
 • Handen vrij – Doordat u met uw voet het pedaal bedient heeft u uw handen vrij voor uw afval.
 • Geen vette vingers – De buitenkant van de afvalbak blijft langer vrij van vette of vieze vingerafdrukken.

Nadelen:

 • Deksel dicht – Het deksel sluit nadat u het pedaal loslaat met uw voet.
 • Kwetsbaar – Het pedaalmachanisme kan (zeker bij goedkope afvalbakken) kapot gaan.
 • Juiste positie – U dient recht voor de pedaalemmer te staan om de klep goed te kunnen openen.

Welk formaat pedaalemmer?

Hoe groot moet de pedaalemmer zijn? Dit hangt af van waar u de afvalemmer wilt plaatsen. De meeste pedaalemmers worden in huishoudens geplaatst in de keuken, in het toilet of in de badkamer. Dit zijn plekken waar vooral hygiëne belangrijk is. Maar de capaciteit hangt ook af van het aantal personen in uw huishouden en de hoeveelheid afval er geproduceerd wordt.

formaat-pedaalemmer-klein-groot
Kleine of grote pedaalemmer?

Voor de badkamer en het toilet is een pedaalemmer tot 10 liter gebruikelijk. Dit zijn meestal ronde kleine pedaalemmers die weinig ruimte innemen in uw sanitaire ruimte.

In de keuken worden veelal grote pedaalemmers geplaatst. Omdat hier afvalscheiding meer gebruikelijk is bevatten deze afvalbakken meerdere compartimenten. Populair zijn de duo pedaalemmers met twee vakken (bekijk alle duo afvalbakken). Deze afvalbakken kunnen worden gebruikt voor het gescheiden houden van plastic en GFT. Een pedaalemmer voor in de keuken heeft gemiddeld een inhoud van zo’n 40 tot 50 liter.

Waar op letten bij aanschaf pedaal afvalbak?

Voor een goede pedaalemmer kunt u letten op de volgende punten:

 • Soft-close – Wilt u voorkomen dat het deksel van de afvalbak met een harde klap sluit? Kies dan voor een pedaalemmer met een softclose deksel. Door het softclose systeem opent en sluit het deksel soepel en geruisloos.
 • Klep open laten – Wilt u veel afval weggooien? Dan is het handig als de klep open kan blijven staan. Sommige pedaalemmers hebben een knopje die de klep vastzetten waardoor u niet de hele tijd uw voet op het pedaal hoeft te houden.
 • Type afvalzak – Wat voor soort afvalzak moet u gebruiken voor de pedaalemmer? Wilt u gebruik maken van universele, goedkope afvalzakken? Kies dan een pedaalemmer die het juiste formaat heeft waardoor deze zakken goed passen.
 • Afval scheiden – Voor afvalscheiding is het aan te raden om een pedaalemmer te kopen met twee of drie compartimenten. Dit worden duo of trio pedaalemmers genoemd.
 • Anti-slip – Voorkom het schuiven van uw pedaalemmer door te kiezen voor een pedaalemmer met anti-slip. Aan de onderkant bevindt zich een rubberen ring of anti-slip voetjes waardoor de bak niet verschuift bij het openen. Zeker aan te raden bij gladde of krasgevoelige vloeren.
 • Materiaal – Er zijn plastic en metalen pedaalemmers. Een plastic afvalbak is vaak wat goedkoper, maar wel kwetsbaarder. Een metalen pedaalemmer van bijvoorbeeld RVS is wat duurder maar voelt degelijker aan. Let op dat een metalen pedaalemmer is voorzien van een fingerprint-proof coating om vette vingers zoveel mogelijk tegen te gaan.

Duo pedaalemmer voor gescheiden afval

Een pedaalemmer is perfect om te gebruiken voor afvalscheiding. Dit worden ook wel gescheiden afvalbakken of duo afvalbakken genoemd. Wij adviseren een duo pedaalemmer met twee vakken om twee afvalstromen gescheiden te houden, zoals plastic en gft-afval. Hieronder staan drie dubbele pedaalemmers die wij aanbevelen:

Meer prullenbakken bekijken?

Wilt u een prullenbak kopen voor afvalscheiding? Bekijk ons advies over afvalbakken.

Klantbeoordelingen

Prullenbakstore.nl wordt beoordeeld met een 8,8 (van 10) op basis van 5839 beoordelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *