Prullenbak met 3 Vakken

Shares

Home Afvalcontainer kopen Prullenbak met 3 Vakken

Beste trio afvalbakken voor afval scheiden

Brabanti-Bo-Touch-Bin-trio-prullenbak
Beste Keus »

Vraagt uw gemeente om uw recyclebare stromen thuis te scheiden van uw restafval? Dan heeft u een goede prullenbak voor gescheiden afval nodig.

Het liefst heeft u een afvalbak met 3 vakken waar al uw afval gescheiden in kan. Want u moet thuis gft, plastic, en andere recyclebare grondstoffen gescheiden houden. Zo vermindert u uw restafval en bespaart u op uw gemeentelijke afvalkosten.

Top 10 Trio Afvalbakken:

prullenbakken-met-3-vakken

De meeste mensen gebruiken thuis een prullenbak met 3 vakken voor het scheiden van afval, zoals gft en pmd (plastic, metalen, drankverpakkingen). Het derde compartiment wordt gebruikt voor restafval. Oud papier, karton en glas wordt vaak elders gescheiden gehouden in een krat of een tas.

Op deze pagina presenteren wij u een aantal mooie en goede trio prullenbakken voor afvalscheiding. De recycle bakken bevatten allemaal drie compartimenten.

Bulk 10-daagse mei


Trio afvalbakken voor afvalscheiding:

#1 – Brabantia Bo Touch Bin 33 Liter

Brabanti-Bo-Touch-Bin-trio-prullenbak

“Deze Brabantia prullenbak is echt een eye-catcher”

Het lijkt wel een kastje, maar dit is toch echt een trio afvalbak op vier pootjes. De mooi vormgegeven Brabantia Bo Touch Bin heeft een inhoud van 33 liter verdeeld over 3 vakken van elk 11 liter, deze compartimenten zijn uitneembaar. Het soft touch deksel opent en sluit soepel en door de hogere werkhoogte hoef je nauwelijks te bukken als je afval wilt weggooien. De Brabantia prullenbak plaats je strak tegen de muur en de pootjes beschikken over antislipdopjes.

Nadeel: Het deksel is gevoelig voor vingerafdrukken.

 • Inhoud: 3 x 11 liter
 • Aantal bakken: 3
 • Bediening: Handmatig

Bekijk de Prijs


#2 – Homra Maxer-20 Pedaalemmer 60 Liter

Homra-Maxer-20-Pedaalemmer-drie-vakken

“Ideale trio pedaalemmer voor gezinnen”

De Homra Maxer pedaalemmer is een trio afvalbak met drie pedalen. Hierdoor opent u alleen het deskel van de bak waarin u het afval wilt weggooien. Dit werkt hygiënisch en duidelijk. Elke binnenemmer heeft een inhoud van 20 liter, dus overal past evenveel afval in. De totale inhoud van 60 liter maakt deze pedaalemmer ideaal voor de meeste gezinnen en is geschikt voor 4-5 personen. De onderkant van de afvalbak beschikt over antislip zodat de bak stevig op de vloer staat, zonder dat dit mogelijk krassen veroorzaakt. Elke uitneembare afvalemmer beschikt over een handvat, handig.

Nadeel: Homra is niet een heel bekend merk.

 • Inhoud: 3 x 20 liter
 • Aantal bakken: 3
 • Bediening: Pedaal

Bekijk de Prijs


#3 – BinBang Afvalbak 87 Liter

BinBang-trio-afvalbak

“Stapelbare alles-in-een afvalbak voor gescheiden afval.”

De BinBang is een modulaire afvalbak gemaakt in Nederland (meer over BinBang). Deze stijlvolle afvalscheider bestaat uit los verkrijgbare afvalbakken van 29 liter per stuk. In de BinBang kunt u twee afvalzakken plaatsen om afval mee te scheiden. U kunt drie van deze afvalbakken stapelen voor uw eigen trio afvalbak waarmee u al uw afval gescheiden houdt. Elke afvalbak bevat een uitneembare binnenemmer met hendel zodat u deze makkelijk meeneemt om te legen. De BinBang is te koop met diverse kleuren hendels en u kunt met een krijtstift op de afvalbak schrijven welk type afval er in de bak hoort. De gehele prullenbak is gemaakt van gerecycled kunststof.

Nadeel: Voor het stapelen van de BinBangs is een contragewicht van BinBang noodzakelijk.

 • Inhoud: 3 x 29 liter
 • Aantal bakken: 3
 • Bediening: Handmatig

Bekijk de Prijs


#4 – Homra Steps Three Pedaalemmer 45 Liter

Homra-Steps-Three-Pedaalemmer

“Trio pedaalemmer met gekleurde pedalen.”

De Homra Steps Three pedaalemmer is een 3-vaks prullenbak met losse binnenemmers met een inhoud van 15 liter. De pedaalemmer heeft drie gekleurde metalen pedalen zodat compartiment onafhankelijk van elkaar geopend kan worden. Door de kleuren geel, groen en bruin is het ook duidelijk welk soort afval in welke afvalbak hoort. Gebruik bijvoorbeeld geel voor plastic, groen voor gft-afval en bruin voor restafval. De uitneembare binnenemmers hebben een metalen handvat waardoor de emmers eenvoudig uit de prullenbak te halen zijn. De Homra afvalbak is aan de onderzijde voorzien van antislipvoetjes waardoor de bak stabiel en stevig staat. Dat is vooral bij pedaalemmers wenselijk.

Nadeel: Geen vakje voor een geurfilter aanwezig.

 • Inhoud: 3 x 15 liter
 • Aantal bakken: 3
 • Bediening: Pedaal

Bekijk de Prijs


#5 – Brabantia Bo Pedal Bin 33 Liter

Brabantia-Bo-Pedal-Bin-3-x-11-Liter-trio-afvalbak

“Stijlvolle trio afvalbak voor plastic, groen en restafval”

De Brabantia Bo Pedal Bin 3 x 11 Liter is een mooie pedaalemmer voor het scheiden van drie afvalstromen. De uitneembare binnenemmers hebben elk een inhoud van 11 liter. Totaal heeft u 33 liter tot uw beschikking. Het deksel sluit geruisloos door het softclose systeem, hierdoor maakt de klep weinig lawaai. Door de vlakke achterkant plaatst u de bak recht tegen de muur. De trio afvalbak staat stevig op de grond dankzij de anti-slip voetjes aan de onderkant van de afvalbak. Deze prachtige Brabantia pedaalemmer is leverbaar in vier kleuren, namelijk zwart, zilver, wit en platinum.

Nadeel: 11 liter per bak kan te weinig zijn voor grotere huishoudens.

 • Inhoud: 3 x 11 liter
 • Aantal bakken: 3
 • Bediening: Pedaal

Bekijk de Prijs


#6 – Joseph Joseph Intelligent Waste Totem 58 Liter

Joseph-Joseph-Intelligent-Waste-Totem-Afvalemmer-trio

“Prettige en gebruiksvriendelijke afvalemmer”

De Joseph Joseph Intelligent Waste Totem is een praktische afvalemmer voor afvalscheiding. Met deze trio afvalbak kunt u wel tot vier soorten afval scheiden dankzij de verschillende vakken. De prullenbak heeft een totale inhoud van 58 liter welke verdeeld is over drie uitneembare afvalemmers. Bovenin bevinden zich twee losse binnenemmers en onderin een uitneembare bak met een tussenschot, deze bak heeft wieltjes. In het deksel zit een rooster waar een geurfilter in geplaatst kan worden. De Joseph Joseph prullenbak heeft een strak ontwerp en voelt stevig aan.

Nadeel: Gevoelig voor vingerafdrukken.

 • Inhoud: 34 (17 + 17 liter) en 24 liter
 • Aantal bakken: 3
 • Bediening: Handmatig

Bekijk de Prijs


#7 – Joseph Joseph Intelligent Waste Totem 60 Liter

Joseph-Joseph-Intelligent-Waste-Totem-trio-afvalbak

“Een mooie 3 in 1 afvalbak voor in de keuken”

Stijlvol afval scheiden doet u met de Waste Totem van Joseph Joseph. De trio prullenbak is in diverse kleuren verkrijgbaar zoals RVS, lichtgrijs en grafiet. De afvalbak heeft 3 vakken van verschillende formaten. Aan de bovenkant bevindt zich een bak van 36 liter met hierin een lose afvalbakje van 4 liter. Aan de voorkant heeft u een uitschuifbaar kleiner compartiment van 24 liter welke u kunt splitsen met een scheidingswand. Zo kunt u zelf uw compartimenten indelen.

Nadeel: Bakje van 4 liter had groter gemogen.

 • Inhoud: 36 (met 4 liter) en 24 liter
 • Aantal bakken: 3
 • Bediening: Handmatig

Bekijk de Prijs


#8 – Eko Rejoice Pedaalemmer 36 Liter

trio-afvalbak-EKO-Rejoice-Pedaalemmer

“De ideale trio afvalbak voor afvalscheiding thuis”

De Eko Rejoice is een prullenbak met drie vakken. Elke ruime binnenemmer van de pedaalemmer heeft een inhoud van 12 liter. Hierdoor kunt u drie afvalstromen scheiden. De bak opent u met het pedaal en de klep sluit geruisloos. De buitenkant van de vuilnisbak met 3 vakken is van metaal en vingerafdrukvrij. De bakken zijn van kunststof en de afvalzakken zijn niet zichtbaar als de afvalbak gesloten is. Aan de zijkant bevinden zich handvatten waardoor u de afvalbak makkelijk verplaatst.

Nadeel: Brede afvalbak van 57,5 cm breed.

 • Inhoud: 3 x 12 liter
 • Aantal bakken: 3
 • Bediening: Pedaal

Bekijk de Prijs


#9 – Van Esch Ditch 3 Afvalemmer 120 Liter

Van-Esch-Ditch-trio-afvalemmer

“Stijvolle trio afvalbak voor op kantoor”

We sluiten deze top 10 af met een zeer stijlvolle afvalemmer met drie vakken. De Van Esch Ditch 3 is een strak vormgegeven afvalbak voor op kantoor. De Ditch is ontworpen door Frans de la Haye en is gemaakt van hoogwaardig staal en heeft drie aluminium binnenemmers. Het strakke ontwerp doet denken aan het design van Apple producten. Elk compartiment is gelabeld met iconen voor het duidelijk scheiden van al uw afval. Met een totale inhoud van 120 liter is deze afvalbak uitermate geschikt voor zakelijk gebruik.

Nadeel: Deze gescheiden afvalbak heeft een hoge prijs.

 • Inhoud: 3 x 40 liter
 • Aantal bakken: 3
 • Bediening: Pedaal

Bekijk de Prijs


#10 – Hailo Öko Trio Pedaalemmer 27 Liter

Hailo-Öko-Trio-Pedaalemmer-3-vakken

“Handige trio pedaalemmer voor plastic, groen en restafval”

De Hailo Öko Trio is een kleine drie vaks afvalemmer voor het scheiden van drie soorten afval. De pedaalemmer heeft drie uitneembare binnenemmers van elk 9 liter, hierdoor zijn de emmers makkelijk schoon te maken. Het nadeel is dat de 9 liter per bak niet zo heel groot is, maar hierdoor neemt de bak niet veel ruimte in. Ideaal dus voor eenpersoons huishoudens of kleine keukens. De binnenemmers van de compacte Hailo hebben elk een eigen kleur zodat afvalscheiding duidelijk en makkelijk is.

Nadeel: Te klein voor grotere huishoudens.

 • Inhoud: 3 x 9 liter
 • Aantal bakken: 3
 • Bediening: Pedaal

Bekijk de Prijs


Top 10 Trio Afvalbakken:

“Wij adviseren Coolblue vanwege hoge expertise, scherpe prijzen en gratis verzending. Voor 23:59 besteld is morgen in huis.”

Afvalcontainer.nl | Recycling Vision B.V.

Niet de prullenbak met 3 bakken gevonden die u zoekt?

Het aanbod van 3 in 1 vuilnisbakken is niet zo groot. De meeste afvalbakken voor afvalscheiding bevatten twee vakken, bekijk hier duo afvalbakken. Maar we verwachten dat het aanbod van trio prullenbakken wel groter gaat worden in de toekomst. We bekijken regelmatig het nieuwe aanbod en zullen deze pagina updaten met nieuwe trio prullenbakken voor gescheiden afval van verschillende merken. Zoals Brabantia, Simplehuman en Eko.

Bekijk hier ons advies voor inbouw afvalbakken of lees hier meer over recycle prullenbakken.

Vind de prullenbak die bij u past


Keer terug naar homepage

Waar op letten bij het kopen van een 3 vaks prullenbak

Vanuit de gemeente wordt er verwacht dat we allemaal ons afval netjes gescheiden houden. Maar hier heeft u wel de juiste prullenbak(ken) voor nodig. Naast gft-afval en plastic (PMD) moeten we ook glas en papier gescheiden houden van het restafval.

Aan een duo afvalbak heeft u dus mogelijk niet voldoende. Want waar laat u de andere afvalstromen? Een goede oplossing zou een prullenbak met 3 vakken moeten zijn. Want door de drie compartimenten kunt u drie stromen afval gescheiden houden. Er zijn een aantal dingen waarmee u rekening moet houden.

gescheiden-afvalbak-met-3-compartimenten-vakken
BinBang en Joseph Joseph trio afvalbakken

Wat is een 3 vaks prullenbak?

Net als een duo afvalbak is een trio afvalbak een prullenbak voor gescheiden afval. De vuilbak bevat drie vakken waarmee u diverse soorten afval gescheiden kunt houden. Denk aan groenteafval, plastic afval van verpakkingen en fruitafval. De drie compartimenten zijn meestal uitneembaar waardoor u de afvalemmers gemakkelijk schoon kunt maken. De meeste mensen plaatsen de afvalemmer in de keuken omdat hier het meeste afval ontstaat. Het voordeel van een vuilnisbak met drie vakken is dat u maar één prullenbak hoeft te kopen om al uw afval gescheiden te houden.

Wij raden aan om de compartimenten van de trio afvalbak te labelen met recycling stickers. Op deze stickers geeft u aan welk type afval er in welke afvalemmer gescheiden dient te worden. Hierdoor voorkomt u verwarring en eventuele vervuiling van uw reeds gescheiden afvalstromen. Het handigste is om de stickers of labels te plakken bij de afvalemmers en niet op de klep. Want als de klep geopend is zijn de labels niet meer zichtbaar.

Hoeveelheid ruimte

Een afvalbak met 3 vakken heeft standaard een inhoud van ongeveer 40 liter. Dit betekent dat dit soort afvalbakken behoorlijk groot zijn. Vooral in de breedte. Het is dus belangrijk dat u voldoende ruimte heeft in uw keuken of bedrijfskantine om een prullenbak met 3 bakken kwijt te kunnen.

Heeft u uiteindelijk toch niet genoeg ruimte voor een recycle afvalbak? Als alternatief kunt u ook een duo afvalbak aanschaffen met twee vakken plus een extra prullenbak met 1 vak. Of combineer een dubbele prullenbak in de keuken met een inbouw vuilnisbak in uw keukenkastje. Zo houdt u altijd één prullenbak uit het zicht. Bekijk onze top 10 prullenbakken voor afvalscheiding en laat u inspireren.

Inbouwen of vrijstaand

prullenbak-3-vakken-keukenBij een vuilnisbak met 3 bakken heeft u de keuze om deze zichtbaar in de keuken te hebben staan. Of om de afvalbak in te bouwen in uw keukenkastje. Er zijn namelijk inbouw afvalemmers te koop met drie compartimenten.

Handmatige touch deksel of pedaalemmer

Bij 3 vaks afvalbakken heeft u vooral de keuze uit pedaalemmers. Dit type afvalbakken is zeer hygiënisch omdat u de afvalbak niet met uw handen hoeft aan te raken wanneer u uw afval wilt weggooien in de gescheiden afvalbak. Een trio pedaalammer is dus voor de meeste mensen wenselijk in de keuken, vanwege het hygiënische gebruik. Maar er zijn ook afvalbakken met 3 compartimenten die u met de hand bedient. Zoals de Joseph Joseph Waste Totem.

Vakken zelf indelen

Bij sommige recycle afvalbakken kunt u zelf de compartimenten indelen met een tussenschot. Zo kunt u zelf bepalen hoe groot de vakken zijn voor het afval dat u gescheiden wilt houden. U zult merken dat u van een bepaald soort afval meer volume heeft, zoals van PMD-afval. En dat u voor dit type afval een groter compartiment indeelt dan bijvoorbeeld voor uw restafval. Zo groeit uw afvalbak mee met uw manier van afvalscheiding.

afval-scheiden-joseph-joseph-waste-totem

Klantbeoordelingen

Coolblue.nl wordt beoordeeld met een 8,1 (van 10) op basis van 5997 beoordelingen.

Door Afvalcontainer.nl/ 26 januari 2019 Shares