Kantelbak heftruck

Shares

Home Afvalcontainer kopen Kantelbak heftruck

Kiepbakken met vorkkokers

Voor grote hoeveelheden industrieel en zwaar afval biedt een kiep- of kantelcontainer uitkomst. Met de lepels van de heftruck tilt u de kiepbak op. Door het kantelsysteem van de kantelbak stort u het afval eenvoudig.

Op deze pagina vindt u zes goede kiepbakken voor uw heftruck. Deze kantelcontainers beschikken over inrijkokers / vorkkokers en kunnen handmatig gekanteld worden door middel van een ketting.

Bekijk hier alle kiepcontainers


Top 6 kantelbakken voor uw heftruck

#1 | Kantelbak blauw tot 1000 kg

kantelbak-container-blauw-500-tot-1000-liter-1000-kg-review

“Kiepbak op voet voor heftruck of handpallettruck”

De stevige kiepcontainer heeft een afrolsysteem uitgevoerd in plaatstaal. Gebruik de kantelbak met heftruck of palletwagen. De bak kantelt u met het metalen trekkoord. Het kiepen is beveiligd tegen ongewenst afglijden of kiepen.

Nadeel: De kiepbak bevat geen wielen.

 • Draagvermogen: tot 1000 kg
 • Inhoud: 500 tot 1000 liter
 • Wielen: Geen
 • Vorkkokers: Ja

Bekijk de Prijs


#2 | Kiepcontainer KW tot 300 kg

Kiepcontainer-KW-tot-300-kg-review

“Kiepcontainer met stabiele constructie en stevige duwstang”

Veel verkochte afkiepcontainer met twee wielen en inrijdkokers voor de heftruck. De stevige bak heeft een ontwateringssysteem, duwstang en zeefinzet. Geschikt voor industrieel afval. De bak is olie- en waterdicht en beschikt over een veerkiepbeveiliging.

Nadeel: Maximale draagvermogen is slechts 300 kg.

 • Draagvermogen: tot 300 kg
 • Inhoud: 250 t/m 1000 liter
 • Wielen: 2 wielen
 • Vorkkokers: Ja

Bekijk de Prijs


#3 | Versterkte kiepcontainer op sokkel tot 2000 kg

Versterkte-kiepcontainer-op-sokkel-review

“Deze kiepbak heeft een extra verstevigde contstructie”

Versterkte kiepbare container in geplooid plaatstaal op sokkel. Verkrijgbaar in 550 liter en 750 liter. De kantelcontainer heeft een draagvermogen van 1.800 of 2.000 kilogram. Kanteling van de kantalbak gaat manueel met hefboom. De veiligheidssluitveer voorkomt ongewenst kantelen.

Nadeel: De kantelbak bevat geen wielen.

 • Draagvermogen: 1800 tot 2000 kg
 • Inhoud: 550 en 750 liter
 • Wielen: Geen
 • Vorkkokers: Ja

Bekijk de Prijs


#4 | Kiepcontainer BKM tot 3000 kg

kiepcontainer-bkm-afrolmechanisme-review

“Kantelbak geschikt voor zware lasten tot 3000 kilogram”

De BKM kiepcontainer is gemaakt van 3 mm dik plaatstaal. Hierdoor is de kantebal geschikt voor zware goederen tot 3000 kg. De veilige container kan vanuit de heftruck worden gekiept met hetafrolsysteem. De kantelbak is voorzien van inrijkokers en randprofiel.

Nadeel: De kantelcontainer heeft geen wielen.

 • Draagvrmogen: tot 3000 kg
 • Inhoud: 300 tot 2000 liter
 • Wielen: Nee
 • Vorkkokers: Ja

Bekijk de Prijs


#5 | Kiepbak BK tot 2000 kg

kiepcontainer-bk-verdekt-afrolsysteem-review

“Kiepcontainer met verdekt afrolsysteem”

De BK kiepcontainer is uitgevoerd in dik plaatstaaal en staat op een stevig en stabiel basisframe. U transporteert de kiepbak eenvoudig met uw vorkheftruck of met handpallettruck. Met het trekkoord kiept u eenvoudig de beveiligde kantelbak.

Nadeel: De kiepbak bevat geen wielen.

 • Draagvermogen: 750 tot 2000 kg
 • Inhoud: 300 tot 2000 liter
 • Wielen: Nee
 • Vorkkokers: Ja

Bekijk de Prijs


#6 | Kantelcontainer op voet tot 1000 kg

kantelende-kiepcontainer-oranje-review

“Kantelbak gemakkelijk legen en schoonmaken”

Kantelende container op voet met een draagvermogen van 1000 kg. De stevige constructie heeft een gemakkelijk te legen en te reinigen gladde binnenbak. Kiepen van de kiepcontainer gaat door middel van het trekkabel. Door de mast naar achter te kantelen keert de bak automatisch terug in de vergrendelde positie.

Nadeel: De kantelcontainer bevat geen wielen.

 • Draagvermogen: tot 1000 kg
 • Inhoud: 500 tot 1000 liter
 • Wielen: Nee
 • Vorkkokers: Ja

Bekijk de Prijs


“Wij adviseren Manutan.nl vanwege hoge expertise, groot assortiment en snelle levering.”

Afvalcontainer.nl | Recycling Vision B.V.

manutan-overtoom


Wat is een kiep- of kantelcontainer?

Een kantelcontainer of kantelbak lijkt op het eerste gezicht qua vorm op een kleine puincontainer. Maar deze container is bedoeld voor het vervoeren van zwaar materiaal, zoals afval, binnen uw bedrijf. De kantelbakken worden in de meeste gevallen bediend met een heftruck. Maar er zijn ook kiepbakken te koop met wielen en een duwstang. Hierdoor is het mogelijk om de bak met de voet voor te duwen en te kiepen.

heftruck-kantelcontainer

Kantelbak is geschikt voor efficiënte afvalscheiding

De inhoud van de container wordt over het algemeen gekiept in een afzetcontainer. Het voordeel van een kiepcontainer met vorkkokers is dat deze container met een heftruck geleegd kan worden. Hierdoor kan het afval van grote hoogte gekiept worden in een volumecontainer. U kunt met een kantelcontainer bijvoorbeeld gescheiden afvalhout, oud ijzer of ander gescheiden afval transporteren. Ideaal dus voor efficiënte afvalscheiding bij grote industriële bedrijven.

Wat zijn de voordelen en nadelen van kantelbakken?

De grootste voordelen van kantelbakken zijn:

 • Relatief goedkope oplossing om heftrucks nog efficiënter in te zetten
 • Eenvoudige bediening en flexibel in te zetten
 • In diverse formaten en uitvoeringen leverbaar
 • Efficiënt verplaatsen en kiepen van industrieel afval

De grootste nadelen van kantelbakken zijn:

 • Het maximale formaat en gewicht is afhankelijk van het type heftruck
 • Zonder heftruck kan het verplaatsen van een kantelbak zwaar zijn
 • Handmatig kiepen vanuit de heftruck is vrij spartaans

Klantbeoordelingen

Manutan.nl wordt beoordeeld met een 8,9 (van 10) op basis van 1415 beoordelingen.

Koopgids – Waar op letten bij het kopen van een kantelbak?

Welke kiepcontainer kopen?

Welke container is geschikt voor uw bedrijf. Deze koopgids helpt u bij het maken van de juiste keuze. Niet elke kiepcontainer is namelijk hetzelfde. Door onderstaande punten door te nemen kunt u bepalen waar uw gewenste kantelcontainer aan moet voldoen:

heftruck-kantelen-kiepcontainer

Gebruik met een heftruck

Wilt u de zelfkieper gebruiken met een heftruck? Kies dan voor een container met vorkkokers of inrijdkokers. Hierdoor kunt u de vorken van de heftruck in de kokers steken. Ter beveiliging bevatten vrijwel alle kiepbakken een robuuste ketting. Deze monteert u aan de heftruck. De bak zal dan niet van de vorken afglijden. Er zijn ook kantelcontainers met vorkvergrendeling voor extra beveiliging. Met een heftruck heeft u het voordeel dat u de container op grotere hoogte kunt kiepen.

Gebruik met een handpalletwagen

Kantelbakken met vorkkokers zijn ook te gebruiken in combinatie met handpalletwagens. U kunt zo de bakken eenvoudig verrijden. Het nadeel is dat een palletwagen de container alleen op gelijkvloerse hoogte kan kiepen.

Verrijdbare kantelbak met wielen

Naast bakken met inrijdkokers zijn er ook kantelbakken met wielen. Hierdoor is het mogelijk om de bak te voet voort te duwen. Deze bakken zijn dan voorzien van een duwstang. Sommige kiepcontainers worden niet standaard geleverd met wielen. Maar u kunt wel optioneel wielen monteren. Zorg er dan wel voor dat u goede wielen aanschaft. Een kantelbak met wielen biedt uw bedrijf extra mogelijkheden. Omdat je niet afhankelijk bent van een heftruck. De bak wordt voortgeduwd door middel van een duwstang aan de achterzijde van de bak. Het nadeel is echter wel dat een zware bak lastig verrijdbaar zal zijn. Let goed op dat de wielen van de kiepcontainer voorzien zijn van remmen of andere vormen van vergrendeling.

kantelbak-op-wielen

Leegkiepen van de kantelbak

Standaard kiept u een kantelbak met een handmatige hendel. Maar er zijn meerdere manieren waarop het leegmechanisme bediend kan worden. Vanuit een heftruck is het mogelijk om vanuit de bestuurdersstoel de bak te kiepen met een trekkabel. Deze kabel is bevestigd aan de hendel. Een andere mogelijkheid is dat de bak gekiept wordt door de vorken van de heftruck te spreiden. Sommige kantelbakken zijn voorzien van een fysieke ‘knop’ aan de voorzijde van de bak. Wanneer de knop tegen de rand van een afzetcontainer komt wordt deze ingedrukt. Hierdoor zal het kiepmechanisme in gang gezet worden. Het is afhankelijk van het soort kantelbak met welk kiepmechanisme de bak bediend wordt.

Terug kantelen van de kiepbak

Vrijwel alle kiepbakken kantelen automatisch terug wanneer de bak gekanteld wordt. Het gewicht van de bak zorgt er voor dat de bak automatisch terug kantelt wanneer de inhoud gestort is.

kantelen-van-bak-met-heftruck

Volume van de bak in liters

Net als bij rolcontainers of afzetcontainers zijn kiepcontainers verkrijgbaar in verschillende volumes. De inhoud begint vanaf 500 liter maar kan oplopen tot wel 5m³. Let wel op dat het volume nog niets zegt over het maximale draagvermogen.

Maximale draagvermogen of capaciteit in kilogram

Elke kantelbak heeft een maximaal draagvermogen. Een bak van 1200 liter heeft bijvoorbeeld een maximaal draagvermogen van 3.000 kilogram. Dit gewicht dient niet overschreden te worden. Houd bij het maken van een keuze ook rekening met het maximale hefgewicht van uw heftrucks.

Met of zonder klapdeksel

Optioneel kunt u klapdeksels laten bevestigen op uw gewenste kantelbak. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u de bak buiten laat staan. Zo zal de bak niet vol komen te staan met regen. Als u licht materiaal vervoert in de bak, bijvoorbeeld karton of folie, dan kunnen deksels ook een uitkomst bieden tegen verwaaiing door wind.

kantelcontainer-met-klapdeksels

Makkelijk kiepen met een lage stortrand

Sommige kantelbakken zijn verkrijgbaar met een lage stortrand. Dit betekent dat de voorkant van de bak lager is dan de achterzijde van de bak. Dit maakt het eenvoudige om de bak te kiepen. Zeker als de bak handmatig gekiept wordt zonder heftruck. De bak is door de lage stortrand eenvoudiger te kiepen en dus te legen. Het nadeel is wel dat u wat minder volume kwijt kunt in deze bak.

Kiepen op elke hoogte

Als het belangrijk is om de bak in een afvalcontainer te legen dan is het noodzakelijk dat de bak vorkkokers heeft. Hierdoor kunt u de bak legen op vrijwel elke hoogte door middel van een heftruck. Als u een verrijdbare kiepcontainer wilt kiepen in een grote afzetcontainer, dan zult u gebruik moeten maken van een verhoogd plateau.

kantelcontainer-kiepen

Lastzwaartepunt (aflopende bak)

Wanneer u een kantelbak gebruikt met een heftruck dan is het lastzwaartepunt belangrijk. Vrijwel alle kantelbakken hebben een gunstig lastzwaartepunt. De bakken zijn zo ontwikkeld dat het gewicht van de inhoud zich achterin de bak bevindt.

Beveiliging van kiepcontainers

Veiligheid is belangrijk en vooral als er zwaar materiaal wordt gebruikt. Let daarom goed op welke veiligheidseigenschappen de container bevat. In combinatie met een heftruck is het belangrijk dat de bak niet vanzelf kan kiepen. En het is belangrijk dat de bak niet van de vork kan afglijden. Bekijk daarom of de bak beschikt over een veiligheidsketting en een vorkvergrendeling. Als de kantelbak te voet gebruikt wordt, dan is het noodzakelijk dat de bak beschikt over stevige wielen met een rem of andere vorm van vergrendeling.

kiepcontainer-afrolsysteem

Kiepcontainers met afrolsysteem

Bij een afrolsysteem rolt de bak van de kiepcontainer naar voren bij het legen. Hierdoor kunt u de inhoud van de bak verder voor u uit kiepen. Dit kan in sommige situaties handig zijn. Bijvoorbeeld als de afvalbak om welke reden dan ook wat verder van de heftruck af staat.

Aftapkraan voor ontwatering

Heeft u veel te maken met nat vuil? Dan zijn er speciale kantelbakken met aftapkraan en zeefinzet beschikbaar. Hierdoor kunt u eenvoudig al het vocht uit de bak aftappen. Zo kunt u uw afval volledig ontwateren. Een zeefinzet zorgt er voor de het vocht zoveel mogelijk gefilterd wordt bij het ontwateren.

kantelbak-ontwatering

Stapelbare kantelbakken

Als u meerdere kantelbakken wilt gebruiken dan kan het handig zijn voor u wanneer de bakken stapelbaar zijn. Over het algemeen zijn deze bakken niet stapelbaar. Maar er zijn producenten die stapelbare kiepers verkopen. Hierdoor kunt u de bakken netjes opstapelen wanneer deze niet gebruikt worden.

Bekijk alle kiep- en kantelcontainers

Heeft u specifieke wensen voor uw kantelcontainer? Bekijk hier het overzicht van alle diverse kiep- en kantelcontainers.

Klantbeoordeling

Manutan.nl wordt beoordeeld met een 8,4 (van 10) op basis van 2173beoordelingen.

Door Afvalcontainer.nl/ 21 oktober 2018 Shares