Geurfilters voor uw prullenbak

Shares

Home Afvalcontainer kopen Geurfilters voor uw prullenbak

Nare luchtjes tegengaan met een geurvreter

Heeft uw prullenbak in het deksel een houder voor een geurfilter of geurcapsule? Dan kunt u dit filter vervangen voor een navulling. Zoals een koolstoffilter of een geurcapsule. Hierdoor heeft u minder tot geen last meer van vieze geurtjes uit uw prullenbak.

Een geurcapsule is als een parfum voor uw afvalbak. De capsule maskeert de vieze lucht door het verspreiden van een frisse geur. Een geurfilter absorbeert de stank en filtert de lucht, dit heet een koolstoffilter of carbonfilter.

Tip: Bekijk geurfilters


Bekijk alle geurfilters en capsules

Diverse geurfilters kopen van bekende merken:

 • Brabantia
 • Simplehuman
 • Joseph Joseph
Bekijk geurfilters

Wat doen tegen een stinkende afvalbak?

stank-prullenbak-afval-stinktHet is niet prettig als uw afvalbak stinkt. Zeker als uw prullenbak in de keuken of badkamer staat en een vieze geur verspreidt in de ruimte.

De vieze lucht uit uw prullenbak wordt veroorzaakt door bacteriën die zich vormen in uw afvalzak of afvalbak. De bacteriën komen voort uit (nat) gftafval, etensresten en verpakkingen waar eten in heeft gezeten, zoals een plastic bakje voor kipfilet of biefstuk.

De vorming van bacteriën kunt u verminderen door vieze verpakkingen eerst af te spoelen voordat u deze weggooit. Denk aan plastic bakjes en blikverpakkingen. Let ook op dat u zo min mogelijk nat of vochtig afval in uw prullenbak gooit.

Het kan ook zijn dat de vieze lucht voortkomt uit uw prullenbak zelf. Heeft u uw prullenbak al een tijd staan in de keuken of badkamer, dan wordt deze door het gebruik vuil. Een vieze container gaat uiteindelijk stinken. Reinig daarom regelmatig uw afvalbak.

Punten om op te letten tijdens het schoonmaken van uw afvalbak:

 • Reinig de buitenkant van de bak
 • Reinig de klep aan de buiten- en binnenkant
 • Reinig de binnenemmers aan de buiten- en binnenkant
 • Reinig de bodem van de afvalbak
 • Gebruik reinigingsmiddel die geschikt is voor uw afvalbak
 • Gebruik geen schuursponsje bij RVS bakken, dit maakt krassen

Wat kunt u verder doen om de hinderlijke luchtjes uit uw afvalbak te voorkomen of in ieder geval te maskeren met een geur die een stuk aangenamer ruikt?

Geurfilters voor uw afvalbak

In sommige afvalbakken zit het standaard aan de binnenkant van de klep. Een ingebouwde plastic houder om een luchtverfrisser te plaatsen. Het kan een koolstoffilter of carbonfilter zijn, dit werkt als een soort geurvreter. Deze geurvreter neutraliseert de vieze geur uit uw prullenbak.

Maar het kan ook een capsule zijn die een geur verspreidt in uw afvalemmer, zoals een bloemen- of vanillegeur. Deze capsules maskeren de lucht in plaats van dat het de lucht filtert. Het werkt als een soort luchtverfrisser voor uw afvalbak.

Deze geurfilters en geurcapsules werken voor een bepaalde tijd, ga uit van 4 tot 6 weken. Daarna moet u het filter of de capsule vervangen. U verwijdert dan de geurfilter uit de houder en vervangt deze met een nieuwe. U koopt dit soort geurfilters als een navulverpakking, bijvoorbeeld in een set van 3. Sommige koolstoffilters kunt u hergebruiken nadat u deze zelf gereinigd heeft.

Bekende merken van prullenbakken verkopen de geurfilters als navulverpakking. Zoals geurfilters voor Simplehuman, Brabantia en Joseph Joseph afvalbakken.

Heeft uw prullenbak geen filterhouder?

joseph-joseph-geurfilter-etensresten-vieze-luchtjesNiet elke afvalbak heeft in het deksel een houder zitten voor een geurfilter. Het is ook mogelijk dat u zelf een filter monteert aan de binnenkant van de klep. Sommige filters hebben een klevende zijde welke u eenvoudig in uw afvalbak plakt.

Maar er zijn ook huishoudelijke middeltjes die onplezierige luchtjes verbergen uit uw keuken- of badkamer afvalbak.

Zes tips tegen vieze luchtjes uit uw afvalbak

1) Soda in uw afvalbak strooien

Strooi op de bodem van uw afvalbak wat soda. De soda zal de vieze luchtjes absorberen. Soda is een milieuvriendelijk product en is dus een goed alternatief tegen chemische vochtvreters en filters.

2) Kattenbakkorrels in kous

Een hele goede tip is het gebruik van kattenbakkorrels in uw afvalbak. Kattenbakkorrels zijn gemaakt om vocht te absorberen en vieze luchtjes te maskeren. Perfect dus om ook te gebruiken als vocht- en geurvreter in uw prullenbak. U kunt de korrels los in uw afvalbak strooien. Maar handiger is het om de kattenbakvulling in een pantykous te doen en vervolgens dicht te knopen. Leg de kous op de bodem van de afvalbak en laat de korrels hun werk doen.

3) Koffiebonen op de bodem leggen

De geur van koffie is voor veel mensen een lekkere geur. De eigenschap van koffiebonen is ook dat het geurtjes absorbeert. Daarom is dit ook een goed huismiddeltje om te gebruiken voor in uw afvalbak.

4) Citroen in uw afvalbak

Citroen is een geur die veel gebruikt wordt in schoonmaakmiddelen. Maar een echte citroen kunt u ook gebruiken om geurtjes te maskeren. Snijdt een citroen in tweeën en leg deze onderin uw afvalbak.

5) Oude krant of folders op de bodem

Een tip van elke grootmoeder: leg een oude krant in uw prullenbak. Dit beschermt uw afvalbak sowieso tegen een eventueel lekkende afvalzak. En een krant heeft een absorberende werking tegen nare luchtjes.

6) Schoonmaakdoekjes

Tot slot kunt u proberen om schoonmaakdoekjes in uw prullenbak te plaatsen. Dit kan op de bodem van uw afvalbak of op de bodem van de binnenemmers. Het voordeel van schoonmaakdoekjes is dat deze in diverse geuren te koop zijn. Dus er is altijd wel een doekje die u lekker vindt ruiken.

Andere tips tegen vieze geurtjes in uw afvalbak

Vervang uw afvalzakken regelmatig, ook wanneer deze niet geheel vol zijn. Op den duur gaat het afval broeien en daardoor stinken.

Bent u op de markt voor een nieuwe afvalbak? Koop dan niet een afvalbak die te groot is voor uw huishouden. Als u een te grote prullenbak heeft duurt het namelijk te lang voordat de afvalzakken vol zijn. Met vieze geurtjes als gevolg.

Maak uw vuilnisbak regelmatig schoon en gooi zo min mogelijk vochtig afval weg. En zorg dat uw prullenbak niet recht in de zon staat. Het beste plaatst u uw afvalbak op een koele en beschutte plek.


Bekijk alle geurfilters en capsules

Diverse geurfilters kopen van bekende merken:

 • Brabantia
 • Simplehuman
 • Joseph Joseph

Bekijk geurfilters

Klantbeoordelingen

Prullenbakstore.nl wordt beoordeeld met een 8,8 (van 10) op basis van 5839 beoordelingen.

Door Afvalcontainer.nl/ 15 februari 2017 Shares