Sensor prullenbak met automatische deksel

Home Afvalbakken Sensor prullenbak met automatische deksel

Sensor prullenbak met automatische deksel

Beste automatische prullenbakken met sensor

Wat is de beste sensor prullenbak voor u? Om u te helpen bij het maken van uw keuze hebben we een aantal goede automatische prullenbakken geselecteerd. Deze prullenbakken werken op batterijen of op netstroom. Het grote voordeel is dat een elektrische prullenbak met infraroodsensor hygiënisch in gebruik is, omdat u de bak niet met uw handen hoeft aan te raken.

prullenbak-coolblue

#1 – EKO Mirage sensor bin

EKO-Mirage-sensor-prullenbak

Gemakkelijk te gebruiken duo sensor prullenbak

De EKO Mirage sensor bin is de perfecte sensor prullenbak voor afvalscheiding. De slanke bak van 40 liter bestaat uit twee uitneembare binnenemmers van elk 20 liter. Hiermee houdt u met uw gezin hygiënisch en gemakkelijk uw afval gescheiden. De mooi vormgegeven EKO Mirage is van fingerprint proof metaal en heeft een geruisloze sluiting. De sensor activeert de klep niet als u langsloopt en u kunt de klep ook langer open laten staan wanneer u dat wenst.

 • Inhoud: 20 + 20 liter
 • Aantal bakken: 2
 • Materiaal: RVS

Bekijk de Prijs


#2 – Easybin Sensor Silver Exclusive

Easybin-Sensor-vuilnisbak

Goedkope sensor prullenbak onder 100 euro

De Easybin Sensor Silver Exclusive is een voordelige en mooie automatische prullenbak van RVS met fingerprint proof coating. Door de sensor opent u de afvalbak zonder deze aan te raken. Door het halfronde design plaatst u de Easybin gemakkelijk tegen de muur. De elektrische prullenbak heeft een inhoud van 40 liter en werkt op drie AA-batterijen. In de bak kunt u gewone, standaard vuilniszakken gebruiken uit de supermarkt. Het automatisch openen van de klep werkt goed en de sensor reageert snel wanneer u afval wilt weggooien. Voor het lage bedrag haalt u een prima sensor afvalbak in huis.

 • Inhoud: 40 liter
 • Aantal bakken: 1
 • Materiaal: RVS

Bekijk de Prijs


#3 – Simplehuman Semi-round Sensor Liner Pocket

Simplehuman-Semi-round-Sensor-afvalbak

Prachtige sensor afvalbak van hoge kwaliteit

De halfronde Simplehuman Sensor Liner Pocket is een juweeltje onder de prullenbakken met sensor. Zoals we bij Simplehuman gewend zijn is ook deze afvalbak van hoge kwaliteit RVS met een fingerprint proof coating. De klep sluit geheel geruisloos door het soft-close systeem in het deksel, de afvalbak opent en sluit dus heel soepel en geruisloos. De klep sluit na 3 seconden, maar u kunt de klep ook langer open laten staan. Enige nadeel is dat de sensor afvalemmer één vak heeft en dus minder geschikt is voor afvalscheiding. De afvalbak werkt op 4 AA-batterijen

 • Inhoud: 45 liter
 • Aantal bakken: 1
 • Materiaal: RVS

Bekijk de Prijs


#4 – EKO Phantom sensor bin

EKO-Phantom-prullenbak-met-sensor

Smalle sensor afvalbak met butterfly klep

De EKO Phantom sensor bin is een afvalbak met twee vakken wat ideaal is voor afval scheiden. Deze automatische prullenbak is daarnaast ideaal als u een smalle afvalbak zoekt. Deze EKO Phantom heeft en smal design en de klep opent vanuit het midden, waardoor deze zo min mogelijk ruimte nodig heeft. De uitneembare binnenemmers zijn gemakkelijk te legen en schoon te maken. De prullenbak werkt op 6 AA batterijen, wat best veel is. Helaas kunt u de afvalbak niet aansluiten op uw stopcontact. De klep opent en sluit snel, haast geruisloos en u kunt de klep ook handmatig bedienen.

 • Inhoud: 20 + 20 liter
 • Aantal bakken: 2
 • Materiaal: RVS

Bekijk de Prijs


#5 – Easybin Sensor Silver Flatline

easybin-sensor-silver-flatline

Mooie sensor bin de makkelijk in gebruik is

De Easybin Sensor Silver Flatline is een metalen prullenbak met sensor. Hierdoor opent u de klep zonder de bak aan te hoeven raken. Het deksel sluit na gebruik geruisloos. Dus deze afvalbak hoor je bijna niet wanneer je´m gebruikt. De binnenring houdt de vuilniszak netjes op z´n plaats en je ziet de zak niet als de prullenbak dicht is. De Easybin werkt op batterijen en deze gaan wel 12 maanden mee. Jammer dat de sensor afvalbak maar een binnenemmer heeft, want hierdoor kunt u niet meerdere afvalstromen gescheiden houden. Wat wel mooi meegenomen is dat je normale (goedkope) vuilniszakken kunt gebruiken.

 • Inhoud: 40 liter
 • Aantal bakken: 1
 • Materiaal: RVS

Bekijk de Prijs


Wat is een sensor prullenbak?

Een sensor prullenbak is een automatische afvalbak waarbij u de klep opent zonder de bak of klep aan te raken. Een klein motortje in de klep zorgt ervoor dat het deksel open en dicht gaat. U activeert dit motortje door uw hand voor de infraroodsensor te houden, hierdoor verandert de lichtinval op de sensor met als resultaat dat de klep opengaat.

Een prullenbak met sensor is hygiënisch in gebruik omdat u de afvalbak niet met uw handen of voeten aanraakt. Daarom zijn automatische prullenbakken perfect om te gebruiken in de keuken waar hygiëne natuurlijk belangrijk is.

Automatische prullenbakken worden aangedreven door een set batterijen of een adapter. De meeste elektrische prullenbakken beschikken over een voeding op basis van batterijen. En sommige vuilnisbakken hebben de mogelijkheid om te voeden met een adapter die u kunt aansluiten op uw netstroom. Deze adapter moet u er vaak los bij aanschaffen.

Waarom een prullenbak met sensor kopen?

Hoe minder u een afvalbak hoeft aan te raken, hoe hygiënischer het is voor u en de rest van uw gezin. Door het gebruik van een sensor prullenbak hoeft u de afvalbak veel minder vaak aan te raken. De enige keren dat u de afvalbak aanraakt is wanneer u de bak wilt verplaatsen, de zak vervangt of de klep langer wil open laten staan dan gebruikelijk. Bij sommige automatische prullenbakken heeft u namelijk de mogelijkheid om de klep toch handmatig opent te laten door op een knopje te drukken.

duo-sensor-afvalbak-hygienisch-afval-weggooien

Naast het hygiënische voordeel biedt een afvalbak met sensor nog een groot voordeel. Namelijk dat u beide handen vrij heeft om afval weg te kunnen gooien. Dat werkt een stuk efficiënter dan bijvoorbeeld een afvalbak met pushdeksel of een prullenbak met handmatige klep. Een pedaalemmer biedt een soortgelijk voordeel als een sensor prullenbak. Maar het nadeel bij een pedaalemmer is dat u recht voor de bak moet staan om het pedaal te kunnen bedienen. Bij een automatische prullenbak met sensor kunt u vanuit elke hoek het deksel openen omdat de sensor vrijwel altijd binnen handbereik is.

Een sensor prullenbak houdt ook nieuwsgierige honden en katten uit uw afval. Zij kunnen namelijk niet zomaar het deksel openmaken omdat de kans klein is dat ze de sensor weten te activeren met hun snuit of pootjes.

Nadelen van een sensor prullenbak

Naast de voordelen hebben sensor afvalbakken ook nadelen.:

 • Heeft stroom nodig en batterijen moeten vervangen worden
 • Mechanisme kan geluid maken
 • Kans op defect van de motor
 • Kans op een overgevoelige sensor die opengaat wanneer u langsloopt
 • Kans dat de sensor niet goed werkt waardoor u meerdere malen uw handen over de sensor moet bewegen

Een goede sensor is belangrijk

automatische-afvalbakBij een prullenbak met sensor is een ding belangrijk. Namelijk dat de klep van de afvalbak alleen opengaat wanneer u dat wil. Sommige sensor afvalbakken openen de klep ook wanneer u langsloopt en dit wordt onder veel mensen als vervelend ervaren. Daarbij zorgt het er ook voor dat de batterijen eerder leeg raken. Vooral goedkopere sensor vuilnisbakken hebben een minder geavanceerde sensor die de klep open en dicht laat gaan zonder dat u dit wilt. Het kan ook voorkomen dat de automatische prullenbak de klep soms wel en soms niet opent wanneer u dit juist wel wilt. Dit kan diverse oorzaken hebben. De sensor is kapot, de sensor is vies, de batterijen zijn op of de sensor is van een matige kwaliteit.

Waar kunt u nog meer op letten?

Garantieperiode

Een sensor prullenbak bevat een elektrische aandrijving in de klep. Wanneer deze defect raakt is de afvalbak eigenlijk waardeloos. U wilt dus bij een mogelijk defect beroep kunnen doen op uw garantie. Kies daarom voor een automatische prullenbak met een lange garantieperiode. Simplehuman staat bekend om lange garantietermijnen, de sensor afvalbakken van Simplehuman zijn daarentegen wel een stuk duurder dan van andere merken.

Stroomvoorziening

Vrijwel alle sensor prullenbakken werken op batterijen. Het voordeel is dat u de afvalbak overal in uw huis kunt neerzetten. Het nadeel is echter wel dat de batterijen leeg raken na verloop van tijd en dat u deze dan dient te vervangen. Sommige sensor afvalbakken geven aan wanneer de batterijen bijna op zijn. Bij andere moet u zelf in de gaten houden of de batterijen leeg raken, u herkent dit vrij snel als de klep van de afvalbak minder snel opengaat dan normaal. Een sensor afvalbak maakt over het algemeen gebruik van 4 AA-batterijen. Als u zich geen zorgen meer wilt maken over de batterijen kies dan voor een sensor afvalemmer die ook werkt met een voedingsadapter. Het nadeel van een adapter is wel dat uw prullenbak altijd binnen het bereik van een stopcontact moet staan.

sensor-prullenbak-batterij-adapter

Handmatige bediening

Het doel van een sensor prullenbak is dat u deze bedient zonder aan te hoeven raken. Toch is het handig als een afvalbak met sensor soms ook met de hand bedient kan worden. Bijvoorbeeld als u de klep langer wilt open laten staan, of als u gewoon even geen batterijen in huis heeft. De meeste automatische afvalbakken zijn daarom voorzien van een aantal knoppen om de klep handmatig te bedienen. Zo heeft u bijvoorbeeld een knop om de klep open te laten staan. Of een knop om de klep te openen wanneer de sensor een keer niet goed meewerkt.

Kies voor een duo sensor prullenbak

Ook sensor prullenbakken zijn geschikt voor afvalscheiding. Het beste is om een duo sensor afvalbak aan te schaffen, dit type prullenbak heeft twee vakken om bijvoorbeeld gft-afval en plastic te scheiden. Maar u kunt natuurlijk ook een sensor afvalbak met een vak gebruiken voor afvalscheiding. U dient dan meerdere afvalbakken te hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *